BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de yeni bir çatlak daha

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, genel merkezin kararına karşı isyan çıkardı

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında tazminat davası açmayacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından maddi yardım aldığını açıklamasının ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, belediyelerden Başbakan Erdoğan hakkında 5 bin liralık manevi tazminat davası açmasına yönelik talepte bulundu.

Bu isteği yerine getirmeyeceğini aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Ben dava açmama kararındayım" dedi. Bazı CHP'li belediye başkanlarıyla bu konuyu görüştükleri bilgisini paylaşan Akaydın, "Partinin kendisi açarsa daha doğru olur. İstanbul'daki ilçe belediyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aynı kanaatte" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A 5'ER BİN LİRALIK DAVA

CHP'nin tüm illerdeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 5'er bin TL'lik manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Genel Merkez tarafından ilçe ve büyükşehir belediyelerine gönderilen genelgede, "Tüm büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin, örnek dava dilekçesinin boş yerleri doldurarak 5 bin TL'lik manevi tazminat davasını ivedilikle açmasını rica ederiz" denildi.