BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de erken seçim alarmı!

AK Parti'nin erken seçim çalışmalarına başlaması CHP'yi de harekete geçirdi. CHP il ve ilçe kongrelerini erteleme kararı aldı.

Abone ol

Hükümetin 7 Haziran 2015’de yapılması gereken genel seçimleri Nisan ayının sonuna alınma ihtimali CHP'yi alarma geçirdi. 

CHP yönetimi, bu duyum nedeniyle il ve ilçe kongre takviminin erken başlatılmasından vazgeçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’de, il ilçe kongre takviminin seçimden önce tamamlanmasının zor olduğu ve partinin enerjisini seçimler öncesinde “iç tartışmaya” yönlendirmesinin sıkıntı yaratacağını dikkate alarak, il ve ilçe kongre takviminin genel seçimlerden sonra işletilmesine karar verildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantısında AK Parti'nin 7 Haziran 2015’de yapılacak olan genel seçimleri “öne çekme” olasılığının yüksek olduğu değerlendirildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından “AK Parti’nin oylarının düşmeye başladığı” değerlendirmesi yapılan toplantıda, AK Parti yönetiminin bu nedenle seçimi Nisan ortası ya da Mayıs başına çekmesinin güçlü olasılık olduğu görüşü benimsendi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun da genel seçim takvimini “öne çektiği” bilgisi üzerine CHP yönetimi kongre takviminin erken başlatılmasından vazgeçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren bütün örgütlerimizin temel görevi iç işleyişle meşgul olmak yerine ‘2015 seçimleri’ne odaklanmaktır” dedi.

2015'E ERTELENMİŞTİ!

CHP’nin 18 Temmuz 2014’de yapılması gereken 34. Olağan Kurultayı’nın PM kararıyla 2015’e ertelendiğini anımsatan Haluk Koç, “Parti Tüzüğü ve Kongreler Yönetmeliğindeki süreler de dikkate alındığında seçim süreci içinde takvimin tamamlanması mümkün görünmemektedir” dedi. Koç, bu nedenlerle kongre takviminin genel seçim sonrasına ertelendiğini bildirdi.

Öte yandan CHP milletvekilleri 31 Ekim-1-2 Ekim tarihlerinde Antalya Belek’de 3 günlük çalışma kampına girecek.