BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP ya iktidar olacak ya da...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1 Kasım seçimleriyle ilgili iddialı konuştu

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "CHP iktidarda olacak. Ya iktidar olacak ya da iktidarın büyük ortağı olacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Elazığ'a gelen Tanrıkulu, esnafı ziyaret ederek, seçimde destek beklediklerini belirtti.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, partilerinin 1 Kasım seçimleri için iyi bir seçim bildirgesi ortaya çıkardığını ifade ederek, bu seçim bildirgesiyle toplumun bütün kesimlerini kucakladıklarına inandıklarını söyledi.

"7 Haziran seçimlerinde ekonomik vaatlerimize, 'olmaz' diyen, 'kaynağı yok' diyen hükümet, 1 Kasım seçimlerinde tümünü kopya etti" ifadesini kullanan Tanrıkulu, "Bunu neden yaptı? Çünkü CHP artık iktidar adayı. Bir vesileyle CHP iktidarda olacak. Ya iktidar olacak ya da iktidarın büyük ortağı olacak. Bu iktidar partisinde CHP'nin temsil edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, TSK'nın Suriye sınırında milliyeti belirsiz bir hava aracı düşürüldüğüne dair açıklamasının sorulması üzerine, Türkiye'nin bu konuda angajman kuralları olduğunu, sınırlarını güvenli bir şekilde koruması gerektiğini kaydetti.

İHA'nın kime ait olduğunun belli olmadığına işaret eden Tanrıkulu, birkaç güne kadar bunun aydınlanacağını düşündüğünü aktardı.

Ankara'daki terör saldırısının ardından soruşturmada gizlilik kararı alınmasına da değinen Tanrıkulu, Diyarbakır ve Suruç patlamalarının ardından da gizlilik kararı alındığını vurguladı.

Tanrıkulu, "Gizlilik kararı, zanlıların yakalanması için değil, iktidarın ayıbının örtülmesi, eksiklerinin ortaya çıkarılmasının engellenmesi ve konuşulmaması için alındı" değerlendirmesini yaptı.