BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP ve İyi Parti seçim için anlaştı! İşte detaylar

CHP-İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya gelirken, ittifak konusunda uzlaşıya varıldığı bilgisi geldi. Buna göre heyetlerin görüşmesinde Ankara, İstanbul ve İzmir adayının CHP'li olması kararına varıldı. Antalya ve Adana'da ise CHP'nin adayı ittifakı temsil edecek.

Abone ol

CHP ve İYİ Parti'de ittifak için son aşamaya gelindi! İplerin kopma noktasına geldiği görüşmelerde taraflar arasında dün akşam saatlerinde son anda uzlaşma yaşandı. İddialara göre ittifakta Ankara, İzmir ve İstanbul'da CHP adayları, aralarında Erzurum ve Balıkesir'in de bulunduğu bazı bölgelerde ise İYİ Parti adayları desteklenecek.

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Ankara adayı üzerinden başlayan restleşmede dün ipler kopma noktasına gelmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurmaylarına uzlaşma sağlanamaması halinde ittifak görüşmelerinin sonlandırılması talimatı vermişti.

LİDERLER GÖRÜŞTÜ

İttifak görüşmeleri kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne geldi.  Görüşmede, Millet İttifakı’yla ilgili detayların konuşulduğu öğrenildi. İki lider, görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

KILIÇDAROĞLU: BEKLENTİMİZ YOK

Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanların bizden beklentileri var. Özel kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah baharda Türkiye bir baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak. Biz kendimize Türkiye'ye adamış iki genel başkanız. Bireysel hiç bir beklentimiz yok. Bütün mesele, çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz" dedi

AKŞENER: HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, açıklamasında, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

İŞTE UZLAŞMA SAĞLANAN SEÇİM BÖLGELERİ

İnternethaber.com'un edindiği bilgiye göre taraflar önce uzlaşma sağlanan bölgelerin listesini çıkararak bu konuda anlaşma sağladı. Tartışmalı bölgelerde ise çalışmaya devam edilmesi kararı alındı. Buna göre Ankara, İzmir ve İstanbul CHP'ye bırakıldı. Yine iddialara göre Ankara adaylığı için taraflar Mansur Yavaş konusunda belirli bir mesafe katetti. İstanbul için de Ekrem İmamoğlu'nun ismi ön plana çıktı. İddialara göre müzakerelerde bundan sonra herhangi bir sorun yaşanmaması halinde CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı ise Ekrem İmamoğlu olacak.

Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Ordu, Trabzon, Balıkesir, Gaziantep, Sakarya, Kayseri, Erzurum, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Denizli'de CHP, İYİ Parti adayını destekleyecek. CHP Balıkesir Adayı Ahmet Akın'ı geri çekecek, İYİ Parti'nin adayı  İsmail Ok'a destek verecek. İYİ Parti, CHP'nin elinde olan belediyelerde aday çıkarmayacak.

MERSİN'DE NET BİR KARAR ALINMADI!

Bu arada Mersin konusundaki kararın genel başkan düzeyine bırakıldığı kaydedildi. Bilindiği gibi bölgenin en güçlü isimlerinden olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa etmiş ve İYİ Parti'den aday olmuştu. Akşener'in Mersin konusundaki ısrarını sürdüğü belirtilirken, taraftar arasında Cumhur İttifakı'nın bu konudaki tavrının beklenmesi görüşünün ağırlık kazandığı kaydedildi. Burhanettin Kocamaz'a yakın kaynaklar ise liderler arasında Mersin konusunda uzlaşma sağlanmadığı iddialarını doğruladı.

MANİSA BİLMECESİ SÜRÜYOR

Cumhur İttifakı'nın düğüm noktalarından birisi olan Manisa'da da CHP ve İYİ Parti arasında henüz bir uzlaşma sağlanamadı. Mevcut belediye başkanın MHP'de olması ve AK Parti'den de eski milletvekili Selçuk Özdağ'ın aday adaylığını açıklaması sonrası oy dağılımını hesap eden CHP ve İYİ Parti'nin bu konuda da bekleme kararı aldığı ileri sürüldü. CHP kulislerine göre Manisa'nın İYİ Parti'de kalma olasılığı ise bir hayli yüksek!

BURDUR'DA CHP ADAYI DESTEKLENECEK

İYİ Parti ve CHP kurmaylarının Burdur konusunda uzlaşmaya vardığı kaydedildi. İYİ Parti'nin Burdur'daki oy oranının yüksek olmasına rağmen AK Parti ve MHP'nin ittifak sağlaması halinde prensipte CHP'nin aynı zamanda belediye başkanı da olan adayının desteklenmesi kararı alındığı belirtildi.