BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP: TRT, reklam filmimizi yayınlamayı reddetti

CHP, seçim kampanyası çerçevesinde hazırlanan reklam filminin yayınının TRT tarafından reddedildiğini açıkladı.

Abone ol

Türkiye'de 7 Haziran seçimleri için kampanya hız kazanırken, CHP 'Milletçe Alkışlıyoruz' sloganı taşıyan reklam filminin TRT tarafından yayınlanmayacağının kendilerine bildirildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TRT'yi 'iktidar yardakçılığı' yapmakla suçlarken, TRT yönetimini 'görevlerini suistimal etmekle' suçladı.

CHP yetkililerince sosyal medyada paylaşılan TRT yazısında, 'Milletçe Alkışlıyoruz' anonsunda bir sorun olmadığı, ancak 'Bu alkış; Hakka hukuka ve ekonomiye; özgürlüğe, barışa ve adalete; laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır.. Türkiye 'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır' ifadeleri ve 'Gelin oy verin gitsinler - CHP' anonsunun doğrudan iktidarı hedef aldığı kaydedildi.

CHP'nin dağıttığı TRT yazısında ret kararına gerekçe olarak radyo televizyon mevzuatının 'kişi ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğinde ifadeler içeremeyeceği' ifadesinin yer aldığı anlaşılıyor.

TRT yetkilileri ise, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

'TRT'nin asıl sahibinin millet olduğunu' kaydeden Bülent Tezcan, TRT'nin kararını yeni bir skandal olarak nitelerken, demokratik ülkelerdeki kamu yayın kuruluşlarının temel amacının yayıncılıkta eşitliği sağlamak olduğunu söyledi ve TRT'nin kararıyla ilgili olarak hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.