BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  GÜNCEL

CHP siyah eylem yaptı!

CHP İstanbul İl Örgütü bugün siyah eylem yaptı. Partililer Büyükşehir Belediyesi'nin önündeydi.

Abone ol

CHP İstanbul'un  İstanbul İl Başkanlığı uzun bir aradan sonra asli işine döndü; İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmeye başladı. Bugün Gerekli denetimleri yapmadığı iddiasıyla Davutpaşa'daki patlamadan sorumlu tuttuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindeki partililer, olayı protesto amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı önünde toplandı.

KADİR TOPBAŞ İSTİFA ET

Tekin ve beraberindekiler, Başkanlık Sarayı önüne, üzerinde ''Kadir Topbaş istifa et'' yazılı siyah çelenk bıraktı.

Burada basın açıklaması yapan Tekin, son 14 yıldır İstanbul'u Recep Tayyip Erdoğan'dan Kadir Topbaş'a uzanan bir zihniyetin yönettiğini söyledi.

İstanbul'da 2004 yılından bugüne kadar geçen sürede meydana gelen bazı olaylara işaret eden Tekin, en son 31 Ocak 2008 günü Zeytinburnu Davutpaşa'daki patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

BU KENT SAHİPSİZ


Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bu olayın ardından ''İhbar olmazsa biz bilemeyiz. Vatandaşın böyle yerleri bize ihbar etmesi lazım'' dediğini hatırlatarak, ''Halkın kabahati yok. Halkı suçlama, hemen istifa et'' dedi.

Türkiye'de bugüne kadar bunlara benzer olaylarda, ''yöneticilerin 2-3 gün yas tutar numarası'' içinde olduğunu ve ondan sonra da her şeyin unutulduğunu ileri süren Tekin, ''Ümraniye'de 2005'de de buna benzer olay olmuştu. Belediye Meclisi'nde konu tartışılırken, 'artık kesinlikle bu tür olaylar olmayacak, çok ciddi denetimler yapılacak' denmişti. Yarın ne olacağı belli olmayan bir kentte yaşıyoruz. Maalesef bu kent sahipsiz. Derhal sorumlu olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe belediye başkanının istifa etmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan partililer, daha sonra belediye önünden ayrıldı. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.