BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP seçmenin mesajını aldı AK Parti'yle...

CHP AK Parti'yle koalisyona kapılarını kapattı. Koalisyon için MHP ve HDP'yi adres gösteren CHP'li yöneticiler "Seçmenin mesajını aldık" yorumu yaptılar.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti’nin iktidarda olmadığı bir koalisyon düşündüklerini söyledi. Tanrıkulu, “MHP ve HDP’yle bir hükümet kurabiliriz” dedi.

Tanrıkulu'nun ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç ise AK Parti'yle koalisyona kapıları kapatırken, "CHP seçmenin mesajını almıştır" dedi.  

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), seçim sonuçlarını değerlendirmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Tanrıkulu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Her ne kadar çoğunluğu almışlarsa da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda olmadığı bir seçenek bizim önceliğimizdir. Bunun için çalışacağız, temaslarımızı yürüteceğiz” dedi.

sezgin tanrıkulu.jpg
“Siyasette her şey olur. Hiçbir zaman da kapılar kapanmaz”
diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

“Diğer iki siyasi partiyle çok rahatlıkla bir restorasyon dönemi yaratabilecek bir hükümet kurabiliriz. Bunlar benim kişisel düşüncelerim. Türkiye hükümetsiz kalmaz, Türkiye'de mutlaka hükümet kurulur. Bir uzlaşı mesajı vermiştir seçmenlerimiz bütün partilere, biz bunun gereğini yapacağız."

Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı seçiminde mutabakatla sonuç almaya çalışacaklarını sözlerini ekledi.

haluk-koc.jpg

CHP MESAJI ALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise CHP MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Koç, "Baskıcı bir yönetim anlayışına, demokrasiden uzaklaşmaya çalışan bir yapıya sandıkta hayır denildi. Baskıcı rejim anlayışı, kin ve nefret söylemi milleti 7 Haziran'da bir seçim yapmaya zorladı" dedi.

Sözcü, seçmenin verdiği mesajın muhalefet partilerince iyi okunması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz bu mesajları o geceden itibaren okumaya başladık. Demokrasinin uzlaşma kültürü olduğunu unutmayalım. Geniş ortak paydalarda buluşma gereğini görmemiz gerekiyor. Baskıcı bir yönetim anlayışına, demokrasiden uzaklaşmaya çalışan bir yapıya sandıkta hayır denildi. Baskıcı rejim anlayışı, kin ve nefret söylemi milleti 7 Haziran'da bir seçim yapmaya zorladı. Biz bu mesajları o geceden itibaren okumaya başladık. Ekonomideki çarpık gelir dağılımını ve yolsulluğu giderecek politikaların yaşama geçirilmesi için hareket edilmelidir. Çözümsüzlüğün adresi asla CHP olmayacaktır. CHP, milletin mesajını almıştır. Biz bu baskıdan bıktık. elindeki gücü medyaya baskı için kullanan siyasetçilerden bıktık."