BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP son dakika açıklama mesajı aldık!

Muhalefet partilerinin seçim sonuçlarını iyi analiz etmesi gerektiğini ifade eden CHP sözcüsü Haluk Koç, 'CHP seçmenin mesajını aldı' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Koç, "Baskıcı bir yönetim anlayışına, demokrasiden uzaklaşmaya çalışan bir yapıya sandıkta hayır denildi. Baskıcı rejim anlayışı, kin ve nefret söylemi milleti 7 Haziran'da bir seçim yapmaya zorladı" dedi.

Sözcü, seçmenin verdiği mesajın muhalefet partilerince iyi okunması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz bu mesajları o geceden itibaren okumaya başladık. Demokrasinin uzlaşma kültürü olduğunu unutmayalım. Geniş ortak paydalarda buluşma gereğini görmemiz gerekiyor. Baskıcı bir yönetim anlayışına, demokrasiden uzaklaşmaya çalışan bir yapıya sandıkta hayır denildi. Baskıcı rejim anlayışı, kin ve nefret söylemi milleti 7 Haziran'da bir seçim yapmaya zorladı. Biz bu mesajları o geceden itibaren okumaya başladık. Ekonomideki çarpık gelir dağılımını ve yolsulluğu giderecek politikaların yaşama geçirilmesi için hareket edilmelidir. Çözümsüzlüğün adresi asla CHP olmayacaktır. CHP, milletin mesajını almıştır. Biz bu baskıdan bıktık. elindeki gücü medyaya baskı için kullanan siyasetçilerden bıktık."