BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Parti Meclisi ittifak için Kılıçdaroğlu'na yetki verdi

CHP'de gözlerin çevrildiği Parti Meclisi toplantısı sona erdi. CHP Parti Meclisi (PM), ittifak görüşmeleri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yetki verdi.

Abone ol

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili ittifak görüşmelerinin yürütülmesi ve her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiğini açıkladı. Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili bir soruya ise Tezcan, sürece zarar verilmemesi için Parti Meclisi'nde herhangi bir ismin gündeme gelmediğini söyledi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde dün olağanüstü toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Tezcan, toplantıda seçim gündemiyle ilgili ihtiyaç duyulan acil konuların tamamını ayrıntılı şekilde ele aldıklarını söyledi.

PM'nin gelecek süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi konusunda mutabakat içinde olduğunu belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Parti Meclisimiz, oy birliğiyle siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar, bundan sonra da PM'nin kararı çerçevesinde yine Genel Başkanımız tarafından yürütülecek."

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

"Adayınız Abdullah Gül de olabilir mi? Yoksa 'partili bir aday olsun' görüşü söz konusu mu?" sorusu üzerine Tezcan, "şu aday olmalı veya olmamalı" diye bu süreci rezerve eden herhangi bir görüşün oluşmadığını kaydetti.

PM üyelerinin bütün ayrıntılarıyla analiz yapıp, kendi bakış açılarını söylediğini belirten Tezcan, toplantıda, Kılıçdaroğlu'na sonuç alacak kombinasyonu yapma konusunda geniş bir yetki verildiğini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU İTTİFAK İÇİN KİMLERLE GÖRÜŞECEK?

"Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile tekrar bir araya gelecek mi?" sorusuna Tezcan, "Şu anda herhangi bir belirlenmiş takvim yok. Genel Başkanımız, Genel Başkanlıktan kaynaklanan yetkileri nedeniyle bu görüşmeleri yapıyordu. Bundan sonra da bunlara devam edecektir. PM'nin bu yetkiyi vermesi, bunu siyasi olarak da güçlendirme anlamı ve amacını taşımaktadır." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Akşener için tüm programını iptal etti

CHP'de vekillik için başvurular başlıyor

Gül salona Karamollaoğlu ile birlikte geldi