BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kongresine Tarkan da davetli

CHP kongre için hazır. 13 bin kişiye davetiye gitti. Bir basın ordusunun izleyeceği kongre için davet edilen isimler arasında sürpriz isimler var.

Abone ol

CHP’nin 18 Aralık’ta yapacağı kongre için hazırlıklarda sona gelindi. 13 bin kişinin davet edildiği kongreye ünlü pop sanatçısı Tarkan da çağrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kurultayla ilgili Ankara Spor Salonu’nda bilgi verdi.

''Gerçekleştireceğimiz kurultay, sadece PM'nin seçileceği bir kurultay olmayacak, aynı zamanda iktidara hazırlık kurultayı olacak'' diyen Tekin’in verdiği bilgiye göre aralarında Tarkan, Ara Güler, Fazıl Say, Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Arif Sağ gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 100 sanatçıya, ayrıca siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, büyükelçiler, eski cumhurbaşkanı ve başbakanlara da davetiye gönderildi.

KURULTAYA BASIN İLGİSİ
CHP’nin kurultayına basının ilgisi de yüksek oldu. Yer yabancı 980 gazeteci kurultayı izlemek için başvuru yaptı.

İNGİLİZCE ÇEVİRİ YAPILACAK
Salon engellilerin katılımı için de uygun olacak. Kurultay sırasında İngilizce tercüme ile işitme engelliler için çeviri yapılacak.

SALONDA ECEVİT MAVİSİ
Tekin’e Kurultayın ikinci rengi olan mavinin, Bülent Ecevit'i temsil ettiği yönündeki değerlendirmeler soruldu. Tekin, “Biz İstanbul'da da bunları kullanmıştık. Elbette bizim için efsane liderimizin Sayın Ecevit'in, Sayın İnönü'nün ve çeşitli liderlerimizin temalarının olması bizi son derece mutlu eder. Biz öyle bakmamıştık ama siz öyle görüyorsanız, bu bizi onore eder'' dedi.

AK PARTİ'YE AFİŞLE GÖNDERME
CHP’nin kurultay yapacağı salona ''Ötekileştirmeye değil, bütünleştirmeye geliyoruz'' yazılı afiş asıldı. Tekin afiş için, ''Bu mesaj AKP'ye. Basını ötekileştireceksiniz, iş dünyasını, insanları ötekileştireceksiniz, yok mu ötekileştirilmedi mi bunlar? Bizim anlayışımızda herkes bize eşit, o bize uzak o bize yakın olmayacak. Bu toplumun her kesimine aynı çerçevede bakacağız. Kürtü'ne, Alevi'sine, azınlığına, yoksuluna, zenginine... Biz herkesi kucaklamak istiyoruz'' değerlendirmesi yaptı.

CHP KORİDORLARINDA KURULTAY HEYECANI

Kurultaya saatlerin kaldığı CHP'de hareketlilik üst düzeye çıktı. Delgeler ve il başkanları kongre öncesi kulis için erkenden Ankara'ya gelmeye başladı. Parti koridorları adeta pazar yerini andırıyor. Herkes PM'de kimin olacağını konuşuyor. Ancak MYK üyeleri dahil kimse net bilgiler veremiyor.