BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP KCK'da gaflete mi düştü?

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek,CHP içinde KCK operasyonlarına itiraz eden kesimlere tepki gösterdi.

Abone ol

Partinin aktif siyasetçilerinden CHP eski milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, parti yönetiminin tavrını eleştirdi. 

ANLAMADAN DİNLEMEDEN ELEŞTİRMEK YANLIŞTIR

Zaman gazetesine konuşan Şimşek, partinin kuruluş felsefesiyle KCK tutuklamalarına verilen tepkinin örtüşmediğine dikkat çekerek, KCK konusunda partinin bilgi zaafının olduğunu vurguladı:

"CHP, KCK operasyonlarını eleştirmeden önce araştırmalıydı. Bu, romantik bakılacak bir durum değil. Düşünce özgürlüğü, ayrı bir şey. Öyle olsa ben de eleştirirdim. Bir şeyi anlamayıp dinlemeden eleştirmek de yanlıştır. Boş havuza atlanmaz. İstanbul il başkanı koşa koşa KCK eylemine desteğe gidiyor. Öcalan, 'Öcalan'ın İmralı Günleri' adlı kitabında KCK yapılanmasını anlatıyor. Herhangi bir araştırma, okuma gibi bir derdimiz yok. Siyaseti sözel yapıyoruz. İlk aklımıza gelen romantik duygular."

SİLAHLI ÖRGÜTÜN ÇATI YAPISI

KCK'nın PKK terör örgütünün çatı yapılanması olduğunu belirten Berhan Şimşek, devlet içinde başka bir devlet oluşturulmak istendiğine dikkat çekti. Bunu hiçbir aklıselim insanın kabul etmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "KCK silahlı örgütün çatı yapısı. Devletin içerisinde bir devlet daha mı oluşturacağız? O zaman 30 yıldır süren bu acının anlamı neydi? PKK silah bırakmıyor ama silahsız bir örgütlenme olarak KCK tarif ediliyor." diye konuştu.

DÜZ OVADA SİYASET YAPMIYORLAR

Eski CHP'li vekil, KCK operasyonunda tutuklanmalarla ilgili 'Düz ovada siyaset yapılıyor' savunmasına da katılmadığına işaret etti:

"Bugüne kadar izlediğim kadarıyla tutuklanan belediye başkanları düz ovada siyaset yapmıyor. Bu, bir düşünce özgürlüğü veya siyaset akademisindeki insanların siyaset yapması değil. Anlaşılan 'Ülkenin içerisinde bir devlet kuracağız. Belirli kılıflar içerisinde bunu hazırlıyoruz. Bunlarla beraber kuracağımız devletin nasıl olacağını tartışalım konuşalım' dendiği ortaya çıkıyor. Masum bir duygu değil bu." Şimşek, partisinin KCK'ya karşı tek bilgilenme aracının bölgedeki il ve ilçe başkanlıkları olduğunu ifade ederek, CHP'nin iktidar tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini de kaydetti.

İL BAŞKANI DA PROTESTO GÖSTERİSİNDEYDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle genel seçim döneminde bölgede belediye başkanlarının tutuklanmasına "Halkın iradesiyle seçilen başkanları aylarca hapislerde tutuyorlar." tepkisini göstermişti. BDP Parti Meclisi (PM) üyesi Prof. Büşra Ersanlı ile yazar Ragıp Zarakolu'yla birlikte 44 kişinin tutuklanması da CHP tarafından eleştirilmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da tutuklamaları protesto yürüyüşüne katılmıştı.