BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

’’CHP iktidarında yeninden yargılama olacak’’

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın AK Parti’nin yeniden yargılanabileceği açıklamasına ilişkin, ...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın AK Parti’nin yeniden yargılanabileceği açıklamasına ilişkin, "CHP iktidarında yeniden yargılamanın yeniden yargılaması da olacak bunu unutmayın" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, memleketi Yalova’da düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panelde konuştu. Partililerin yoğun ilgisi altında panelin düzenleneceği noktaya gelen İnce’yi bir partilisi ise alnından öperek karşıladı. İnce, Türkiye’nin bir diktatörlüğe doğru gittiğini iddia ederek, Ergenekon sanıklarının da 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını idam edilmeleri olarak niteledi. Önce yerel sonra genel seçimleri kazanacaklarını söyleyen İnce, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın AK Parti’nin yeniden yargılanabileceği yönündeki açıklamasını da eleştirdi. İnce, "Bu yerel seçimlerde İstanbul’u alacağız. Onların kaynaklarını orada kurutacağız. Yalova’yı da alıp bir gerdanlık kuracağız karşıya. Sonra önümüzde genel seçim var. Önümüzdeki Genel Seçimde ampulü sola çevirip bunları doğru Yüce Divana göndereceğiz. AKP biliyorsunuz sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan sabıkalı bir partidir. Bugün açıklama yapıyorlar Anayasa Mahkemesinden AKP için yeniden yargılama olabilirmiş. Buradan sesleniyorum. Evet doğru yeniden yargılama yapabilirsiniz. Ama CHP iktidarında yeniden yargılamanın yeniden yargılaması da olacak"
(İHA)