BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP 'İklim zirvesi' için toplanıyor

Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın taciz iddialarıyla sarsılan CHP, teşkilatı Ankara'da topluyor

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini taciz ettiğini iddia eden İklim Bayraktar, partiyi karıştırdı.

CHP'nin bir komployla karşı karşıya kaldığını savunan parti kurmayları bir yandan da krizi en az hasarla atlatmanın yolunu arıyor. İddialarla zor durumda kalan CHP, Ankara'da iki gün sürecek zirve düzenleyecek.

Son günlerde peş peşe gelen taciz iddiaları ile zor durumda kalan CHP, önümüzdeki çarşamba günü Ankara'da yapılacak iki gün sürecek toplantıyı bugün ve yarın düzenlemeye karar verdi. 5 gün öne çekilen toplantıda seçim hazırlıklarının değerlendirileceği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da toplantının ikinci günü seçim startını vereceği öğrenildi. Ancak, sözü edilen iki günlük toplantının planlanandan daha erkene alındığı öğrenildi. Toplantının erkene alınmasında ise son günlerde yaşanan taciz iddialarının etkili olduğu belirtildi.

NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUZ

İki gün sürecek toplantıya il teşkilatı, milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri davet edildiği ve gündeminde seçimlere yönelik hazırlıklar olduğunu öğrenildi. İsmini açıklamayan bir CHP PM Üyesi, "Basına kapalı gerçekleşecek bu toplantıda son günlerde yaşanan gelişmelerin mutlaka konuşulacağını düşünuyorum. Hatta konuşulması gerekiyor. Çünkü, hiç kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor ve biz parti yöneticisi olarak bu konuda gelen sorulara cevap veremediğimiz için zorda kalıyoruz" dedi. Bir PM üyesi ise aniden gerçekleşen bu toplantıya bir isim verdi; "İklim Zirvesi".