BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,22
HABER /  GÜNCEL

CHP heyeti patlamanın olduğu kışlada

CHP'li heyet Afyonkarahisar'da patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi

Abone ol

Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunun patlamasının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile bazı milletvekilleri olayla ilgili bilgi almak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na geldi.

screen-shot-2012-09-06-at-4.13.39-pm.png

Kışlanın önünde araçlarından inen CHP’li heyet, burada yakınlarının durumunu öğrenmek için bekleyen ailelerle bir süre görüştü. Üzüntülü aileleri teskin etmeye çalışan CHP heyeti, asker yakınlarına sabır diledi ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Koç, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir olayla karşı karşıya kalındığını söyledi.

screen-shot-2012-09-06-at-4.13.44-pm.png

Televizyonda her gün acı bir olay duymaktan büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Koç, patlamayla ilgili gerekli soruşturmanın askeri ve idari yargı tarafından başlatıldığını kaydetti.

Yapılan açıklamalar dahilinde bilgi sahibi olduklarını dile getiren Koç, ”CHP olarak, tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Gencecik Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Milletçe birliğimizi ve dirliğimizi koruyacağız. Birbirimize kuyu kazmadan, birbirimizin arkasından kötü siyaset örneği göstermeden bu zor günleri ortaklaşa bir duruşla aşma gereğinde olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu.

Patlamaya yönelik bazı iddiaların hatırlatılması üzerine Koç, konuyla ilgili bir soruşturma açıldığını, özellikle Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılacak resmi açıklamaları takip etmek gerektiğini dile getirdi.

Haluk Koç ve beraberindekiler, daha sonra bilgi almak üzere kışlaya girdi.

screen-shot-2012-09-06-at-4.13.53-pm.png