BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Erdoğan'ı yerden yere vurdu

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi

Abone ol

İktidar ile ana muhalafet arasındaki şerefsiz polemiği devam ediyor. MİT-PKK görüşmesinin peşini bırakmayan CHP yine Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

Tanrıkulu Öcalan ile görüşmeleri eleştiren muhalefeti "ispat edemezseniz bu şerefsizliktir" diyen Erdoğan için sert konuştu. Tanrıkulu Erdoğan'ın sürekli bu sözünün altında ezileceğini iddia etti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın PKK ile görüşmeler yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardından Erdoğan'a yüklendi.

Tanrıkulu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tartışmalar yaşanmadan önce, “Çatışmalar bitecek, insanlar ölmeyecek, terörün bitmesine hizmet edecek ise tabiî ki görüşmeler yapılabilir” sözlerini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Sayın Genel Başkanın bu açıklamalarından sonra Başbakan hiçbir siyasetçinin diline yakışmayan, 'Eğer bunu ispat edemezseniz bu şerefsizliktir, alçaklıktır' sözlerini sarfetti. Şimdi ortaya çıkan görüşmenin kendisi bir tarafa, -bu olmuştur, olacaktır başka bir şey- Başbakan Erdoğan siyasi yaşamı boyunca kullandığı bu sözün ağırlığı altında ezilecektir.”

"ERDOĞAN BİRŞEY ANLAMIYOR!"

Tanrıkulu Başbakan Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin açıklamaları nedeniyle telaş içinde değilim. Şimdi ben bunlarla terörle mücadelede nasıl işbirliği yapayım” sözleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Erdoğan'ın üslubundan dolayı çözümü zorlaştırdığını belirtti.

Tanrıkulu sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı. "Sorunun çözümü noktasında parlamentoyu, muhalefeti, Türkiye’nin siyasi dinamiklerini dikkate almazsanız çözemezsiniz. Muhalefete yönelik sözleri de Başbakanın demokrasi anlayışını ortaya koyuyor. Bu sorunu çözümünden ne anladığını başka bir ifade ile bir şey anlamadığını göstermekte.”