BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Engin Alan için harekete geçti FLAŞ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP'nin tutuklu vekili Engin Alan için önerge verecek.

Abone ol
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Birleştirilmiş Kanun Tasarısı'na eklenmek üzere cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan için önerge vereceklerini söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Birleştirilmiş Kanun Tasarısı'na Engin Alan ile ilgili bir madde eklenmesini istediklerini açıkladı.

'ENGİN ALAN MECLİS'E GELİP YEMİN ETSİN'

Hamzaçebi, "Gelin hep birlikte Engin Alan'ı cezaevinden çıkartalım, TBMM'ye gelip yeminini etsin, görevine başlasın. Engin Alan'ın onurlu duruşu karşısında TBMM üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bugün Adalet Komisyonu'nda görüşülen tasarıya Engin Alan ile ilgili bir önerge vereceğiz. Vereceğimiz önerge daha önce AKP ile mutabık kaldığımız önergedir. Umarım bugün bunu yasalaştırma imkanı buluruz" diye konuştu.

Meclis'in tatile girmeden Engin Alan'ın yemin ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Hamzaçebi, "Biz seçilmiş her milletvekilinin TBMM'de olmasını istiyoruz. Bu milletvekilinin hangi partiye mensup olduğu hiç önemli değildir" dedi.
 
35285-(1).jpg