BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP aday adayı, AK Parti adayını nasıl ağırladı?

CHP aday adayı Sertel, AK Parti İzmir adayını bakın nasıl ağırladı?

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Atilla Sertel'i ziyaret etti. Sertel CHP'den aday adayı olmuştu.

Gazeteciler.com'un haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir AK Parti milletvekili adayı Ertuğrul Günay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. İGC, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir'e kazandırılmak istenen "Basın Müzesi" için destek sözü verdi.

Günay, İGC'yi ziyaret ederek Başkan Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyarette Basın Müzesi hakkında da bilgi alan Bakan Günay, Bakanlık'taki ilgili kişilerle görüşerek Basın Müzesi'nin bir an önce hayata geçmesi için "ne gerekiyorsa yapılsın" talimatını verdi; "Bakanlık olarak her türlü somut desteği vermeye hazırız" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni geçmiş yıllarda da ziyaret ettiğini vurgulayan Bakan Günay, İGC ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

İZMİR TURİZMDE ÖNDER OLSUN

Kısa bir süre önce CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan ancak listeye alınmayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ise Bakan Günay'ı ağırlamaktan büyük memnunluk duyduklarını söyledi.

Bakan Günay'ın geçmişte de cemiyeti ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Sertel, "Sayın Günay'a Basın Müzesi için yapacağı destekler nedeniyle şimdiden teşekkür ediyorum. İzmir'in iki Bakan'ı vardı sayın Gönül, sayın Aydın. Şimdi icracı iki Bakanımız oldu. İzmir, ulaştırma, turizm alanındaki gelişmesine bundan böyle çok daha büyük katkılar alacaktır. Bu dönem, İzmir hak ettiği kadar gelişemiyor, ödediği vergiden payını alamıyor iddialarının önüne geçileceği dönem olsun. İzmir turizm açısından büyük atılımlar yapsın, İzmir'in önü açılsın, istihdam olsun. Dünya ölçeğinde İzmir adı duyulsun, bilinsin, İzmir turizmde önder olsun istiyoruz'' diye konuştu.

BAKAN'A HASAN TAHSİN HEYKELİ HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Atilla Sertel'e "Bergama'dan Efes'e İzmir" adlı kitap ile Atatürk'ün gerçek sesinin olduğu bir CD hediye etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ise Bakan Günay'a ziyareti anısına Şehit Gazeteci Hasan Tahsin heykelciği takdim etti. Bakan Günay, İGC anı defterini de imzaladı.