BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
POLİTİKA

CHP 16 belediye başkanı adayını daha açıkladı

CHP İstanbul Maltepe'de Ali Kılıç, Silivri'de Özcan Işıklar'ı tekrar aday gösterirken, Bodrum'da ise Mehmet Kocadon'un yerine Mustafa Saruhan aday gösterildi. CHP'nin Silivri'de tekrar aday gösterdiği Özcan Işıklar CHP'li Muharrem İnce'nin aynı zamanda dünürü çıktı.

CHP tartışmalı ilçelerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Maltepe ve Silivri ile İzmir'in Bayraklı belediye başkan adayları belli oldu. Ayrıca, tartışmaya neden olan Bodrum Belediye Başkan adaylığı da netleşti. İşte açıklanan 16 belediye başkan adayı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Maltepe'de Ali Kılıç, Silivri'de Özcan Işıklar, İzmir Bayraklı'da ise Serdar Sandal'ı aday gösterdi. CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel oldu.

Bugüne kadar 8 ayrı Parti Meclisi (PM) toplantısı ile 902 adayın belirlendiği CHP'de, 16 belediye başkan adayı daha açıklandı.
Adaylar, PM'den alınan yetki çerçevesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tespit edildi.

Belirlenen adaylar Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklandı. Buna göre partinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel yapılırken, Şanlıurfa Siverek'te Mehmet Fatih Bucak, Muğla Bodrum'da Mustafa Saruhan, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik aday gösterildi.

BODRUM TARTIŞMASI SONA ERDİ Bodrum Belediye Başkan adaylığı için işbirliği kapsamında İYİ Parti ile yapılan görüşmeden sonuç alınmayınca, iki parti de kendi adayını gösterme kararı almıştı. PM'de Kılıçdaroğlu'na verilen yetki sonrası, Mustafa Saruhan belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Sitene Ekle