BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
GÜNCEL

Rize'deki camii görenleri hayrete düşürüyor altından araç geçiyor

RİZE'de yapılan bir camii karadenizlilerin kıvrak zekasını bir daha ortaya koydu. Engebeli arazi nedeni ile camii yolun ortasına yapan vatandaşlar araçların geçmesi içinde mimari zekalarını konuşturdu.

RİZEnin Çayeli ilçesinde bir caminin altından geçen köy yolu görenleri hayrete düşürüyor. Bölgenin engebeli coğrafyası nedeniyle kıvrak fikirleri ile sıkça gündeme gelen Rizeliler yine Karadeniz zekâsını yansıtacak bir çözüm yolunu buldu. Bunlardan bir tanesi de Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Güzeltepe köyündeki Hanifli Camisi.

Köylüler, engebeli arazi şartlarından dolayı caminin yapılmasına uygun alan bulamayınca 300 haneli köyün yolunun geçtiği düz bir alan üzerinde Hanifli isimli bir cami inşa ettirdi. Dönemin ihtiyar heyetinin kararını verdiği, ihtiyaç duyulan ve köy yolunun üstüne inşa edilen caminin altından köyün yolun geçiyor.

Cami’nin yer aldığı Güzel Tepe Köy Muhtarı Oğuz Dereci, arazi şartlarının elverişsizliği nedeniyle caminin 1996 yılında yolun üzerine inşa edildiğini dile getirerek “Burada araziler engebeli olduğu için caminin yapılmasına en uygun yer olduğu düşünülerek, eskilerimiz camiyi buraya yaptı. Caminin altından yol geçiyor. Yolun hemen üzerinde olduğu için vatandaşlarımız da daha iyi bulur camiyi ve gelip rahatlıkla namazını kılar burada. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler