BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
POLİTİKA

Muharrem İnce: İzmir'e 30, sıfır yakışır

Muharrem İnce, Tunç Soyer'in, 12 Eylül döneminin askeri savcısı olan babası Nurettin Soyer üzerinden eleştirilmesine tepki gösterdi, 'Bunlara takılmayın yalnız İzmir'de 8 belediye bizde değil. Bak İzmir'e ne yakışır? İzmir'e 30, sıfır yakışır' dedi.

CHP Ödemiş İlçe Örgütü'nün, ilçede bir düğün salonunda düzenlediği dayanışma yemeğine, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP'nin 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Uşak Milletvekili Özkan Yalım Ödemiş Belediye Başkan adayı Mehmet Eriş, İYİ Parti ilçe teşkilatı ve çok sayıda CHP'li katıldı.

Aynı masada oturan Soyer ve İnce bir süre sohbet etti. Daha sonra partililere seslenen Muharrem İnce, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, 12 Eylül döneminin savcısı olan babası Nurettin Soyer üzerinden eleştirildiğini hatırlattı. 16 yıl milletvekilliği yaptığını, Türkiye'de en fazla ziyaret ettiği yerlerden birinin Silivri Cezaevi olduğunu söyleyen Muharrem İnce, şöyle dedi:

'BEN DE SİZE İKİ SORU SORUYORUM' "AKP ile FETÖ ortaktı, 'Ergenekon, Balyoz' dediler. Türk Ordusu'nu dağıttılar. Sonra generaller dışarıya çıktı, FETÖ'cüler içeri girdi. 3 ayağın biri eksik kaldı biri. Üçü girdi, biri eksik kaldı. Türkiye'de yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar vardı ama son 17 yılda Türkiye bir yüzsüzlükle karşılaştı. Yüzsüz bunlar. 'Ne istediler de vermedik' diyor. Sonra da çıkıp, 'Ey CHP sen FETÖ'cüsün' diyor. Onlarla kucak kucağa olan sensin. Bir biri ile kavga ederken, aynı Türk filmlerinde olduğu gibi, 'Durun siz kardeşsiniz' dedik. Onları kaymakam, general, vali yapan bunlar. Ne zamanki FETÖ, AKP'ye ihanet etti, kardeş kavgası başladı. Şimdi çıkmış Büyükşehir adayımız Tunç Soyer'in babasına laf ediyor. Kimse babasının hesabını vermeye mecbur değil. Siz bizim belediye başkan adayımızın babasının hesabını soruyorsunuz, ben de size iki soru soruyorum. Bir; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kardeşi FETÖ'den hapiste. Babanın hesabını veriyorsan, kardeşinin hesabını da vereceksin. İki; darbenin iki numaralı ismi Dişli. General Dişli'nin ağabeyini büyükelçi yaptın. Sana gelince kardeşin hesabını vermeyeceğiz. Bize gelince babaların, dedelerimizin hesabını vereceğiz."

Sitene Ekle
Etiketler