BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
POLİTİKA

Berat Albayrak: Belediyeler sebze meyve satışına başlayacak

İstanbul'da ihracatçılar çalıştayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Fırsatçılıkla hareket eden birilerine izin vermeyeceğiz. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ihracatçılar çalıştayında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Fırsatçılıkla hareket eden birilerine izin vermeyeceğiz. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak. Önümüzdeki haftaya görmeye başlayacağız. 82 milyonun cebine el uzatılıyorsa müdahale ederiz.'' dedi.

''MART SONRASI DAHA DA RAHATLAYACAK'' "Türkiye, ağustos ve eylül aylarında küresel finanasal sistemde çok haksız ve art niyetli spekületif saldırılara maruz kalmış bir ülke.'' diyen Albayrak, ''Tweet'e dayalı bir ülke öyle mi? Türkiye'nin bağışıklık sistmenin ne şekilde güçlenmeye başladığını gösteriyor. Aynı gemideyiz. Şubat-mart ve sonrasında reel sektör daha da rahatlayacak. Türkiye'nin başını öne eğecek hiçbir sıkıntısı yok. Tüm kamu kurumları, bankalar, tüm paydaşlarımız hiç olmadığı kadar yoğun bir iletişim ve koordinasyonla hareket ediyoruz. Bugün burada sektörlerin tüm sorunlarını ortaya koyacağız.'' ifadelerini kullandı.

"BELEDİYELER SEBZE MEYVE SATIŞINA HAFTAYA BAŞLAYACAK"
Enflasyonla mücadelede gıda dışında başarılı olduklarını belirten ALbayrak, ''Yıl sonu için 20,3 ile hedeflerimiz altına getirdiğimiz bir rakamla 2019'a umutlu bir giriş yaptık. Atılan adımlar sonuç veriyor. Gıda fiyatları alanında güçlü adımlar atacağız. Borçlanma seviyesini aşağı çekmek için önemli adımlar attık. Türkiye'nin risk primini düşürdük. Faizleri düşürdük bu rakamlarda geçtiğimiz yılın mayıs,haziran ayını yakaladık. Türkiye, dış borçlanmada alternatif pazarlara yöneliyor. Kış aylarında ihracatçımız sivri biber mi konuşacak? Kimse kusura bakmasın. Gerek ticaret gerek tarım bakanımızla en ağır adımlar atılacak. Hiçbir şey çözümsüz değil. Belediyeler sebze meyve satışına haftaya başlayacak.'' şeklinde konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler