BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Chelsea'nin Avrupa planlarına darbe

Liverpool, Anfield'de konuk ettiği Londra ekibini 4-1 yenerek Federasyon kupası yenilgisinin rövanşını almakla kalmadı, rakibinin Avrupa planlarını da sekteye uğratmış oldu.

Abone ol

Cumartesi günü Federasyon Kupası finalinde Chelsea'ye karşı aldığı yenilginin acısını Anfield'de 4-1'lik galibiyetle çıkaran Liverpool, Londra ekibinin Avrupa hayallerine de darbe vurdu.

Ligin bitimine bir hafta kala Newcastle United'ın dört puan gerisinde altıncı sırada kalan Chelsea'nin gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için 19 Mayıs'taki finalde Bayern Münih'i yenmesi ve kupayı alması gerekecek.

Liverpool'daki maçta sonuçta evsahibi ekibin etkin futbolu kadar Chelsea defansı ve kalecisinin de hataları da rol oynadı.

Maçın hemen başında Luis Suarez'in yakın mesafeden ortası Michael Essien'in ayağına çarparak kale ağlarına yönelince Maviler 19. dakikada geriye düşmüş oldu.

İkinci hata ise kaptan John Terry'den geldi. Aslında rahatça kontrol edebileceği topa kayıp müdahale edemeyince bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Henderson altı dakika sonra takımının ikinci golünü attı.

Üçüncü gol ise, Agger'den geldi. Andy Carroll'ün önüne indirdiği kornerden yapılan ortayı kafayla kaleye yönlendiren Liverpool yıldızı daha maçın ilk yarım saatinde Chelsea'nin ligi ilk dört sırada bitirme umutlarını sonlandırmış da oldu.

Aslında işler Chelsea için daha kötü bile olabilirdi. Liverpool ilk yarının son saniyelerinde Suarez'e İvanoviç'in hareketi sonrası penaltı kazandı, ancak Downing'in vuruşu kale direğinden geri dönünce Liverpool için bu sezon kazandığı altı penaltı atışından beşini kaçırmış oldu.

Chelsea ikinci yarıya ilk yarıdan daha farklı bir şekilde, Ramires'in golüyle başladı. Ancak geri dönüş umutları kalecisi Ross Turnbull'un hatasını iyi değerlendiren Jonjo Shelvey'in golüyle de boşa çıkmış oldu.

Chelsea menajeri Roberto di Matteo, Ashley Cole, Juan Mata, Frank Lampard ile Petr Cech ve Didier Drogba'yı Liverpool maçında kadroya almayarak Bayern Münih karşısında bir kupa zaferinin seneye Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek için ligi ilk dört içinde bitirmekten daha gerçekçi olduğu düşüncesinde muhtemelen. Ancak bu planı tutmazsa geçici olarak üstlendiği Chelsea menajerliği görevini kalıcı hale getirme umutları da boşa çıkabilir.