BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Cezaevine 3’lü proje geliyor

Başkan Topbaş, Bayrampaşa Cezaevi’ne uygulanacak projeyi açıkladı

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Topbaş, boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi'nin arazisinde 3 ayrı proje hayata geçirileceğini açıkladı.

Cezaevi alanının bir bölümünün hastane, ciddi bir bölümünün de park olacağını, geri kalan kısmına ise deprem dönüşümünde transfermerkezi olarak kullanılacak konut yapacaklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

PROJE MECLİSTEN GEÇTİ

"Bayrampaşa cezaevi alanıyla ilgili 3 aşamalı bir çalışmamız var. Sağlık Bakanlığı'ndan ufak bir parçasının oradaki hastaneye ilave olması yönünde talep geldi. Bir bölge hastanesi yapılacak. Onunla ilgili bir takas çalışması yapıyoruz. Diğer taraftan ciddi bir bölümü de halkın piknik yapabileceği ve dolaşabileceği, altında otoparkı olan bir bölge parkı haline getirilecek. Geri kalan kısmında ise depremle ilgili bir transfermerkezi olarak kullanılacak konutlar inşa edeceğiz. Yani bölgede depremriski taşıyan bazı adaları kaldırıp yenilerken, vatandaşları cezaevi bölgesinde inşa ettiğimiz konutlara taşıyacağız. Bununla ilgili planlar İBB Meclisi'nden geçti, çalışmalar yürütülüyor." Topbaş'ın verdiği bilgiye göre cezaevinin konut alanına 3 bin daire yapılacak.

TEM'in üzeri kapatılacak, dev bir meydan oluşacak'

Cezaevi ile Bayrampaşa merkez arasındaki TEM'in üzerini kapama çalışması yaptıklarını da anlatan Başkan Topbaş, şu bilgileri verdi: "Burayı kapattığımızda orada da ciddi bir meydan ortaya çıkacak. Esenler'de de TEM'in üzerini kapatarak pazar yeri olarak da kullanılacak büyük bir park ve otopark yapacağız. İstimlaklarla meydan oluşturmak zor. Ancak orada yolun üzerini kapatmak suretiyle TEM bir tünel haline gelecek ve üstünde 40 bin metrekarelik büyük bir meydan kazanmış olacağız." Bu arada TEM yolu kenarında 113 dönüm büyüklüğündeki arsa 2003 yılında yapılan planlarda Kentsel Dönüşüme yönelik depolama alanı olarak belirlenmişti. İBB tarafından yapılan çalışmayla araziye toplu konut yapılması planlanıyor.