BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan'ı salıverme şartı

Adnan Polat, "Yeni stadımızda bir kupa kaldırmadan hiçbir yere gidemez" dediği Arda Turan için fikrini değiştirdi.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Adnan Polat sezon sonu gelecek resmi teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Sabah'tan Yaşar Yalçın'ın haberine göre Galatasaray Başkanı'nın ilk şartının, "Arda beni Galatasaray'dan ayrılmaya ikna etmeli" olduğu öğrenildi.

Avrupa'da oynamak isteyen oyuncuları için, "Gidecek olan şampiyonluk yarışı veren, Galatasaray kadar büyük bir takıma gitmeli" yorumunu yapan Başkan Polat, Valencia'nın teklifiyle kapısını çalan Mehmet Topal'a verdiği sözü tutmuş, genç yıldız İspanya'nın yolunu tutmuştu.

BENİTEZLE Mİ BULUŞACAK?
Galatasaray Başkanı'nın Arda Turan için belirlediği bonservis bedelinin minimum 12 milyon Euro olduğu ve kesinlikle bu rakamın altında bir teklife evet demeyeceği ifade edildi. Arda'ya talip olan Liverpool, Bayern Münih ve Atletico Madrid arasında en ısrarcı olan kulüp ise devre arasında sol kanadında görev yapan kaptanı Simao'yu Beşiktaş'a gönderen Atletico Madrid. Liverpool'u çalıştırdığı dönemde Arda'yı isteyen teknik direktör Rafael Benitez ile flört eden Madrid kulübü sezon başında menajer Jorge Mendes vasıtasıyla transferin son gününde Galatasaray'a 11 milyon Euro teklif etmiş ancak Başkan Polat'dan olumsuz yanıt almıştı.

CİMBOM ARDA'SIZ YAPAMIYOR!
Galatasaray'ın, Gaziantepspor ile oynayacağı Türkiye Kupası rövanşında mutlaka forma giymek isteyen Arda, son iki sezonda sarı kırmızılı formayla 58 maça (32 galibiyet, 14 beraberlik, 12 mağlubiyet) çıktı ve Cimbom bu sınavlarda yüzde 55 galibiyet yüzdesi yakaladı. Arda'nın forma giymediği 27 maçta galibiyet yüzdesi 42'ye gerilerken, sarı-kırmızılı takım 10 kez sahadan mağlup ayrıldı.

JORGE MENDES PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Sezon başında Atletico Madrid ile ortak bir teklif paketi hazırlayan ünlü Portekizli menajer Jorge Mendes, Arda'yı mutlaka Avrupa'ya götürmek istiyor. Beşiktaş'a getirdiği Almeida'nın bonservisinin yüzde 40'ını ISC isimli fona satan Mendes, Arda'yı da aynı yöntemle İspanya'ya götürme peşinde. Atletico Madrid'in Arda'nın bonservisinin yarısını satın alacağı ve kalan yüzde eli için Mendes'in bulduğu fonun 6 milyon Euro'yu kasasından çıkartacağı gelen haberler arasında.