BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  DÜNYA

Cezaevinden çıktı, partiye koştu

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, tahliyeden sonraki ilk gününde partililerle buluştu. Ayhan, “Partimizin oluşturacağı program çerçe...

Abone ol

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, tahliyeden sonraki ilk gününde partililerle buluştu. Ayhan, “Partimizin oluşturacağı program çerçevesinde Ankara’ya gidip gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Öğlen saatlerinde parti binasına gelen İbrahim Ayhan, burada sevenleri ve partililer tarafından karşılandı. Ayhan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, "Hepinizin de bildiğiniz gibi uzun bir süreden beri çok büyük haksızlıklara, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe maruz kalarak, halkımızla beraber omuz omuza onlarla mücadele ettik. Mücadelemiz engellendi ama buna rağmen halkımızla dışarıda nasıl bir mücadele, nasıl bir yaşam arzusu ve inancı içerisindeysem çıktıktan sonra da aynı arzu ve inancı güçlenerek, katlanarak ve büyüterek gerçekleştirdiğimi ve bu karara sahip olduğumu söyleyebilirim. Bizleri esir tutarak, zindanlara atarak halkımızdan koparmaya çalışan anlayışlar ve statükocu güçler şunu çok iyi bilmelidir ki gerçekler, doğrular hiçbir şekilde ve hiçbir yöntemle, hiçbir yaklaşımla üstü örtülemez, yok edilemez ve engellenemez. Şu anda gecikmiş taliye kararı ile birlikte fiziki olarak da artık halkımızın içerisindeyim. Halkımızın bize vermiş olduğu bu onurlu görevi, bu onurlu sorumluluğu en kararlı, en iyi bir şekilde yerine getirmenin çabası içerisinde olacağım. Buradan bunu tekrar ifade etmek istiyorum. Halkımıza layık olmak, halkımızın hizmetinde olmak bizim boynumuzun borcudur. Bunu en iyi şekilde yerine getirmek de adeta namus burcudur" dedi.

NE ZAMAN YEMİN EDECEK ?
Gazetecilerin, TBMM’de ne zaman yemin edeceği yönündeki soruya ise Ayhan, şu cevabı verdi:
"Şimdi biliyorsunuz biz çok gecikmiş şekilde, bir takım siyasi yaklaşımlardan dolayı halkın seçilmiş iradesi olarak, yaklaşık 3 yıldır içeride tutulduk. Ben, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte dün tahliye edildik. Sanırım bugün de diğer içeride kalan 3 arkadaşımıza da tahliye kararı verilmiş. En kısa sürede partimizin oluşturacağı program çerçevesinde Ankara’ya gidip gerekli çalışmaları yapacağız. Yemini edip ondan sonra tekrar yüzümü olması gereken yöne dönüp çalışmaları sürdüreceğiz. Yani Urfa’da olacağız."
Ayhan, gazetecilerin bundan sonraki süreçte ne yapacağı yönündeki soruya ise, “Bundan sonra da elimden geldiğince bütün gücümle bu mücadele ve çaba içerisinde olacağım. Bizler halkımıza hizmet etmek ve halkımızla birlikte demokratik bir yaşamı inşa etme çabası içerisinde olacağız. Bunun dışında herhangi bir amacımız yoktur. Son süreçte ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet ve kimi böyle iktidar kavgaları bizim mücadelemiz ve kavgamız değildir. Biz halkımızın kavgasını yürütüyoruz, biz halkımızın hizmetkarlığını yürütüyoruz. Dolayısıyla bunun dışında hiçbir şey bizim çabamız, mücadelemiz ve bizim gündemimizde değildir. Bunun için geçmişte ne yaptım ise bundan sonra da onu en güçlü daha da iyi bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacağım” yanıtını verdi.
(İHA)