BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  EKONOMİ

Çeyrek altın karaborsa oldu! Dikkat!

Çeyrek altın fiyatları uçtu gitti. Darphane grev nedeniyle basmaya yetişemeyince çeyrek altın karaborsa oldu. Uzmarlar da uyarıyor!

Abone ol

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Günsay açıkladı: "Şu anda 135 liradan satılması gerekirken 152 liraya çıkan çeyrek altın, karaborsa oldu".

*"Müşterilerimizi, çeyrek, yarım ve büyük altın ile Ata lira almamaları konusunda uyarıyoruz"

Günsay, yaptığı açıklamada, son günlerde altın fiyatlarında kuyumcular olarak kendilerinin de anlamakta güçlük çektiği bazı gelişmeler yaşandığını söyledi.


FAİZLER NİYE YÜKSELİYOR?

Gösterge tahvilin faizi bugünkü işlemlerde yüzde 9,42'ye çıkarak Mayıs'taki yüzde 4,61'lik seviyeyi ikiye katladı. Faizlerin yükseliş sebebi ise.. (TAMAMINI OKU)

DOLAR RAHAT VERMİYOR

Fed'in gevşek para politikasına devam edeceği açıklamalarıyla gerileyen dolar, Merkez Bankası'nın bugünü normal gün ilan etmesiyle yeniden yükseldi.

(SON RAKAMLAR İÇİN TIKLAYIN)


ÇEYREK FİYATI NORMALİN ÜSTÜNDE

Özellikle çeyrek, yarım ve büyük altının, piyasa koşullarına göre oldukça yüksek fiyatlardan satıldığını savunan Günsay, bu durumdan vatandaşların zarar gördüğünü öne sürdü.

Darphane'deki grev ve İstanbul'daki bazı büyük firmaların etkisiyle çeyrek altının 152 lira gibi fahiş bir fiyata yükseldiğini iddia eden Günsay, şöyle konuştu:

"Altının gramı 88 lira iken 152 lira olan çeyrek altının tabela fiyatı, bugün altının gramı 78 liraya düşmesine rağmen aynı fiyata ulaştı. Şu anda 135 liradan satılması gerekirken 152 liraya çıkan çeyrek altın karaborsa oldu, fiyatlar yükseldi. Her çeyrek altında vatandaş aleyhine 17 lira gibi ciddi oranda bir zarar söz konusu. Bu 20 liraya da çıkabiliyor. Bu durum kuyumculardan kaynaklanmıyor. İstanbul'da bazı büyük firmalar, yüklü miktarda aldıkları altını istedikleri fiyata satıyor."

ÇEYREK YERİNE BİLEZİK ALIN!

Günsay, dernek ve Balıkesir'deki kuyumcular olarak bir karar aldıklarını vurguladı.

"Müşterilerimizi, çeyrek, yarım ve büyük altın ile Ata lira almamaları konusunda uyarıyoruz" diyen Günsay, bunların yerine bilezik almalarını önerdiklerini anlattı.

Ramazan ayı başladığı için düğün sayısının azaldığını hatırlatan Günsay, "Altının tam mevsimi ama fiyatlar yüksek. Onlar bizim her zaman müşterimiz, fahiş fiyattan satamayız. Düğünü olanlar, takı için mecbur kalanlar altın alıyor" ifadesini kullandı.

ŞU ANDA ÇEYREK ALTIN ALMAYIN!

Grev sonrası altın fiyatlarındaki artış yatırımcının kafasını karıştırdı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Kameroğlu ise bu dönemde çeyrek alınmaması önerisinde bulundu. 

Darphane altınlarının ziynet eşyası olarak alınıp satıldığını ve ramazan ayı sebebiyle düğün ve nişanlar azalacağı için talepte de ciddi oranda düşüş yaşanacağı bilgisini veren Kameroğlu, altın almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Vatandaşlar Darphane altını, çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını almak için acele etmesin. Darphane altınları şu anda normalden fazla fiyata satılmaktadır. Bu altınların alınması, fırsatçıların haksız yere para kazanmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla ben vatandaşlara ramazan ayı boyunca Darphane altını almamalarını tavsiye ederim. Onun yerine klasik 22 ayar tel bilezik alabilirler. Klasik tel bilezik şu anda darphanenin altınından daha ucuz."