BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  DÜNYA

Çevrecilerin Kuzey Kutbu hassasiyeti

Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol çıkarma faaliyetlerini protesto ederken bazı üyeleri gözaltına alınan Greenpeaceciler, Rusya'nın St. Petersburg kentinde çevre bilinci oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

Greenpeace, çevreci faaliyetlerine Rusya'nın St. Petersburg şehrinde devam ediyor. 

Petersburg'da, çevre bilinci aşılamak ve farkındalık oluşturmak için yerel faaliyetlerine sürdüren Greenpeace gönüllüleri, şehirde kurdukları çadırda, Kuzey Kutbu bölgesindeki petrol arama çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

El ilanları dağıtan, duyurularla çevre kirliliğine dikkat çeken aktivistler, bir dizi etkinlik düzenliyor.

TEHLİKELER ANLATILIYOR

Petersburg'daki bir caddede kurulan Greenpeace çadırında, Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol arama çalışmalarının zararları hakkında bilgilerin yer alıdığı broşürler dağıtıyor. Greenpeace aktivistleri, soğuk havaya rağmen Petersburglulara Arktik bölgesinin önemini anlatıyor.

Çevre gönüllüleri, özellikle çocukların dikkatini çekmek için, yaşam alanı kutuplar olan beyaz ayı kostümlülerini de kullanıyor. Çocuklar, beyaz ayı kostümlü aktivistle fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. 

Çevre aktivistleri özellikle boş arazilerdeki çöpleri de topluyor. Çuvallara doldurulan atıklar, kamyonetlerle yaşam alanı dışına çıkartılıyor.

"İNSANLAR DURUMUN FARKINDA"

Petersburg'daki etkinliklere katılan Finlandiyalı Sini Saarela, "Arctic Sunrise" gemisiyle Kuzey Buz Denizi'nde Rus Gazprom şirketine ait petrol platformunda yaptıkları eylemle başarı sağladıklarını söyledi.

Eylemde gözaltına alındığını ve daha sonra tutuklandığını hatırlatan Saarela, "Şimdi  daha çok insan kuzey kutup bölgesinin karşı karşıya kaldığı tehdit hakkında bilgi sahibi oldu. İnsanlar durumun farkında ve iklim değişikliğinin hem kutup bölgesi hem de tüm gezegen için ciddi bir tehdit olduğunu biliyorlar" dedi.