BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan'dan karara şok yorum!

Balyoz davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan eski 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, kararı değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Balyoz davasında en ağır darbeyi şüphesiz o yedi. Mübbet hapis cezası verilen Emekli Orgeneral Doğan Çetin, kararla ilgili ağır bir yorumda bulundu. Doğan, "Adalet mülkün değil zulmün temeli olmuştur" dedi. 

Balyoz davasında kararın açıklanmasının ardından sanıklar ve izleyiciler uzun süre salonu terk etmedi. Sanıklar ve İzleyiciler birbirileriyle konuştular. Tüm sanıklar ve izleyiciler karara tepkiliydi. Zaman zaman tepkilerini alkışlarla gösterdi. Çetin Doğan'ın eşi karar açıklandığı anda gözyaşlarına boğulurken, kızı ise o anları ekrandan öğrendi. 

ZULMÜN TEMELİ 

DHA muhabiriyle konuşan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Adalet mülkün temeli olmaktan çıkmış zulmün temeli olmuştur. Bu ülkeye 50 yıl hizmet ettim. Çok sayıda madalyam var. Ancak bugün aldığım madalya bunların arasında en değerli olanıdır" dedi.

DİĞER SANIKLAR NE DEDİ?

Halil İbrahim Fırtına: Türkiye Cumhuriyetine ve devletine ders olsun söyleyecek bir şeyim yok.

Ramazan Cem Gürdeniz: Deniz Kuvvetleri tamamen çökertilmiştir. Dünya tarihinde bu kadar komuta yapısına saldırı yapan ülke yoktur.

Ali İhsan Çuhadaroğlu: Kürdistan kurulması için onurlu subaylar buraya hapsedilmiştir.

ÇETİN DOĞAN'IN EŞİNİ YIKAN HABER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYINIZ

[PAGE]

Davanın 1 numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi karar açıklandıktan sonra gözyaşlarına boğuldu

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 250’si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Davası’nda karar açıklandı.

Mahkeme, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'i de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Doğan, Fırtına ve Örnek'in cezası daha sonra "Darbeye eksik teşebbüs" suçundan 20 yıla indirildi.

Davanın 1 numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi kararı duyduktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

99.20120921231732.jpg