BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  DÜNYA

Çete operasyonu polis kamerasında

Kamuoyunda “Sincarlar Grubu” olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 kişi adliyeye sevk edildi. Suç örgütüne yö...

Abone ol

Kamuoyunda “Sincarlar Grubu” olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 kişi adliyeye sevk edildi. Suç örgütüne yönelik operasyon saniye saniye görüntülendi.
Şebeke elemanları hakkında tehdit, yağma, silahlı işyeri baskını, silahla yaralama, darp, zorla senet imzalatma suçlarından 70 ayrı dosyadan işlem yapıldığı bildirildi. Suç örgütüne yönelik operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kamuoyunda “Sincarlar Grubu” olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; ülke genelinde, ‘çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘tehdit’, ‘yağma’, ‘nitelikli yağma’, ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’, ‘silahlı işyeri baskını’, ‘silahla yaralama’, ‘darp’, ‘ruhsatsız silah’, ‘kişi hürriyetini tehdit ve zorla senet imzalatmak’ suçlarını gerçekleştiren suç örgütünün varlığının tespit edildiği belirtildi. Yapılan tespitlerin ardından şüphelilerin yakalanması için 1 Kasım 2013’te belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği ve 51 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerin ikametlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 140 fişek, 1 şişli baston, 1 çelik yelek, 1 bıçak ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildiği ifade edildi.
Açıklamada, şüphelilerden 8’nin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı 43 kişinin ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiği bildirildi. Suç örgütü üyeleri hakkında başta tehdit, yağma, silahlı işyeri baskını, silahla yaralama, darp, zorla senet imzalatma gibi suçlar olmak üzere 70 ayrı suçtan dosya ile işlem yapıldığı bildirildi.
Suç örgütüne yönelik operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde özel harekat polisi desteği ile belirlenen adresleri basan ekipler, zanlıları gözaltına alıyor. Organize Şube ekipleri, zanlılardan birini ise yat limanında gözaltına alıyor.
(İHA)