BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.420,03
HABER /  GÜNCEL

Cesedi 5 gün sonra ocaktan çıkarıldı!

Maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan son işçi Ahmet Şeker'in cesedine ulaşıldı

Abone ol

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında geçen 7 Ocak'ta meydana gelen göçükte mahsur kalan son maden işçisinin cesedine de 5 gün sonra ulaşılarak ocaktan çıkarıldı.

GÖÇÜĞÜN 50'NCİ METRESİNDE CESETLE KARŞILAŞILDI

Yerin 630 metre altında 150 metre alandaki bin 500 ton kömür ve taş yığınının bir bölümünü 5'er tonluk vagonlarla ocaktan çıkaran TTK ekipleri, göçüğün 50'nci metresinde maden işçisi Ahmet Şeker'e ait olduğu belirtilen ceset ile karşılaştı. Battaniyeye sarılan ceset asansörle yerin 630 metre altından çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada ocak önünde bekleyen Ahmet Şeker'in yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Cesedin çıkarılması sırasında Vali Erol Ayyıldız, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş da ocak önünde hazır bulundu. Genel Müdür İnan, 8 madencinin yaşamını yitirdiği kazada son madencinin de cesedine ulaşıldığını söyledi. İnan, 150 metrelik göçüğün 50 metrelik bölümünün temizlendiğini, pazar günü de dahil 4 vardiya halinde çalışarak kalan diğer bölümün de temizleneceğini söyledi.

Göçük altındaki diğer 2 işçinin cesedi dün akşam ocaktan çıkarılırken, metan gazından zehirlenen 5 madencinin cenazesi daha önce toprağa verilmişti.