BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.431,17
HABER /  GÜNCEL

Cesede hareket yapan askere soruşturma

Hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin cesedinin fotoğrafları çekilirken ayağını sallayan jandarma astsubaya soruşturma açıldı

Abone ol

Şile'de bir otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Akif Aksu'nun cesedi üzerine ayağını koyarak şaka yapan jandarma astsubayı hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaza, saat 09.30 sıralarında Şile Otoyolu Sofular Köyü kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Işık Üniversitesi'nde okuyan Akif Aksu (20) , yanına arkadaşları Emre Mangal ve Mehmet Burak Algur'u da alarak 41 TY 348 plakalı otomobil ile yola çıktı. Derse geç kalan öğrenciler, yetişebilmek için hız yaptı. Yağmur nedeniyle zeminin kaygan olması yüzünden otomobil virajı alamayıp kontrolden çıktı.

ÖĞRENCİLER YOLA SAVRULDU

Yaklaşık 70 metre sürüklenen otomobilde bulunan öğrenciler yola savruldu. Kazayı fark eden diğer sürücüler sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralıları kontrol eden sağlık ekipleri, Akif Aksu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Emre Mangal ve Mehmet Burak Algur ambulanslarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEPKİ ÇEKEN HAREKET

Bu kazada dikkat çeken bir detay vardı. Kaza sonrası olay yerine gelen jandarma ekipleri incelemelerde bulundu. Ancak ceset başında rütbeli askerlerden birinin ölen gencin cesedine hareket çekerek arkadaşıyla şakalaşması büyük tepki topladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Jandarma Komutanığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "28.02.2013 günü saat:09.05 sıralarında Şile ilçesi Işık Üniversitesinde öğrenci olan Akif Ersu yönetimindeki 41 TH 348 plakalı aracı ile İstanbul ilinden Şile ilçesine seyir halinde iken Sofular köyü kavşağında virajı alamayarak kaza yapması neticesinde, araç sürücüsü Akif Ersu araçtan otoyol üzerine savrularak hayatını kaybetmiştir. Aynı araçta bulunan Mehmet Burak Albur ve Emre Mangal isimli öğrenciler ise yaralanmış olup, Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilmişlerdir.Kaza yerinde inceleme ve fotoğraf çekimi yapan olay yeri inceleme tim komutanının ayağı ile anlık bir hareket yaptığı basına yansıyan görüntülerden tespit edilmiştir. Personelin yaptığı hareketin meslek etik ilkelerine uygun bir davranış olmadığı değerlendirildiğinden konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.