BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ayakkabını çıkar süslü laf etme

CHP parti yönetimi, birbirinden zıt açıklamaların yoğunlaştığı partide, karışıklığın önüne geçmek için tedbirlerini artırdı.

Abone ol

Ocak ayı sonunda teşkilatlara gönderilen genelgede, sandık sorumlularının yürüteceği çalışma hakkında bilgi verilirken, sandık sorumlularına anket çalışması kapsamında gidecekleri ev ziyaretleri için de çeşitli tüyolar verildi.

Star gazetesi seçim hazırlıklarına hız veren CHP'nin yayınladığı son genelgeyi sayfalarına taşıdı. Genelgenin ‘ziyaretlerde uyulması gereken iletişim kuralları’ başlıklı bölümünde yer alan kurallardan bazıları şöyle:

EV ORTAMINA UYUM SAĞLAYIN

“Ziyarete gitmeden önce heyecanınızı kontrol edin, önyargılardan arınarak gidin, dış giyiminiz abartısız, temiz, özenli olmalı, sıcak nazik, etkileyici giriş yapın, el sıkışırken canlı, alçakgönüllü olun, gülümseyin. Etkileyici ses tonu kullanın, sempatik olun. Dost diliyle başlayın, söze tartışmalı konularla girmeyin, dost olduğunuzu gösterin,  ‘hanım, bey’ diye hitap edin. Karşınızdakilerin güvenini kazanmak ve inanmalarını sağlamak için süslü söylemlerden kaçınmak gerekir. Evdeki yaşam biçimine ve alışkanlarına uygun davranmaya özen gösterilmelidir. Örneğin ayakkabı ile girmenin hoş karşılanmayacağı izlenimi edinildiğinde evdeki kurallara uyulmalıdır.”

AYAKKABILI EV ZİYARETİ YOK

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Sariyer’de bir evi ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ayakkabılarını çıkarmadan eve girmesi eleştiri konusu olmuştu.