BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.393,98
HABER /  GÜNCEL

Cerattepe'de eylemciler ağaç kesmiş!

Artivin'de eylemciler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor. Kente, farklı illerden gelen çoğunluğu yasa dışı örgüt üyelerinin de olduğu iddiaları polisi harekete geçirdi. Bu arada Bakan Eroğlu, eylemcilerin çevreye zarar verdiğini söyledi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, maden için ağaç kesilmediğini; ancak eylemlerin yolu kesmek için ağaç kestiklerini söyledi. Madenin tünellerden teleferiklerle çıkarılacağını anlatan Eroğlu, çevre ve ormanı korumak için gereken tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Veysel Eroğlu, Artiv'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madenle ilgili konuştu. Bölgede yaklaşık 70 bin metrekarelik alanın maden şirketine teslim edileceğini söyleyen Eroğlu, gereken tüm önlemleri alındığın ifade etti.

"EYLEMCİLER AĞAÇ KESTİ"

Maden faaliyetleri için şu ana kadar hiçbir ağaç kesilmediğini ifade eden Bakan Eroğlu, eylem yapalanların yolu kapatmak için ağaç kestiğini söyledi. Eroğlu şöyle konuştu;

"Şu anda hiçbir ağaç kesilmedi. Maalesef eylem yapanlar yolu kapatmak için ağaç kesmiş. Onları tespit ederek, gerekli cezayı vereceğiz. Kaldı ki Artvin'deki bakır madeni için biz açık işletmeye izin vermedik. Oradaki malzeme galeriyle, yer altından tünelden alınarak teleferikle taşınacak. Biz burada çevre ve ormanı korumak için gereken her şeyi yaptık. 'Bundan daha güzeli olamaz' diye düşünüyorum. Varsa alınacak başka tedbir alırız. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alan onlara teslim edilecek.

O da galeriye giriş ağzı için, bu kadar. Bunun siyasi polemik olarak kullanılması doğru değil. Biz Türkiye'de madenciliği teşvik ediyoruz. Ben madenciliğe karşı değilim ama vahşi madenciliğe karşıyım. Ona müsaade etmiyoruz."

Artvin'deki gösterilere bazı sol örgütlerde destek veriyor. Eylemlerde terör örgütünün kullandığı hendeklerin kazılması, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.