BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  GÜNCEL

Cenazeye saygı bu mu Sayın Savcı?

Cizre'de otopsi için binek araçla Diyarbakır'a gönderilen cenazeyi yakınlarının içinde olduğu ambulans takip etti. Tuhaflık bunun neresinde diyeceksiniz! Bu işlem savcının emriyle gerçekleşti..

Abone ol

Şırnak'ta kalp krizi sonucu hayatını kaybeden kadının cenazesi Cizre Devlet Hastanesi'nden Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna ambulans ve cenaze arabası olmasına rağmen binek arabayla nakledildi. 

9 çocuk annesi Lama Akman'ın cenazesi, bekleyen tam teşekküllü ambulansa rağmen küçük bir araç ile otopsiye gönderilince yakınları tepki gösterdi. Tepkinin hedefindeki isim ise, "Cenazeyi binek aracın bağajında götürün" diyen savcıydı..

Cumhuriyet savcısı ön otopsi yaptığı cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. 6 saat sonra sevk edilen cenaze için Cizre belediyesinden tam teşekküllü ambulans ve ayrıca cenaze taşıma görevi de gören resmi bir araç gönderildi.

SAVCININ TALEBİ ACILI AİLEYİ ŞOKE ETTİ

Hiçbir işleme ve otopsiye itiraz etmeyen ve Batman'da ikamet eden Akman'ın ailesi ile yakınları, savcının cenaze naklini küçük bir araçta yapma isteği karşısında şoke oldu. Ambulans hastanede beklerken, cenaze tabuta konulmadan, küçük aracın bagajına konuldu. Cenaze, küçük aracın içinde ve arkasında boş olan ambulans ile 3 saat sonra Diyarbakır'a ulaştı.

Akman'ın babası Nuri Açan, ölen kızının acısının bu uygulama ile arttığını belirterek, "Bu uygulama bizi adeta yıktı. Onca ısrar ve temennilerimize rağmen, kızım değersiz bir eşya gibi ve tabut içinde olmadan araca sıkıştırıldı." dedi.