BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

Cemre bebek yaşama sıkı sıkı tutundu

Trabzon’da 25 haftalık iken sezaryenle 680 gram olarak dünyaya gelen Cemre bebek, hastanede 3 ay yaşama sıkı sıkı tutunarak 2 kilo 500 grama...

Abone ol

Trabzon’da 25 haftalık iken sezaryenle 680 gram olarak dünyaya gelen Cemre bebek, hastanede 3 ay yaşama sıkı sıkı tutunarak 2 kilo 500 grama ulaştı.
Yıldızlıgüven Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Kanber, Cemre bebeğin sıkıntılı günleri geride bırakarak yavaş yavaş sağlığına kavuştuğunu söyledi. Cemre bebeğin şimdilerde artık anne sütü ve mama ile beslendiğini belirten Dr. Kanber, “Cemre bebek, ‘immatürite ve respiratuar distres sendromu’ tanısı ile hastanemizin yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Yaklaşık 23 gün solunum cihazında izlendi. Yaklaşık 2.5 ay boyunca aralıklı olarak çeşitli şekillerde uygulanmak üzere oksijen desteği sağlandı. Yaklaşık 80 gün boyunca mideye indirilen kateterle beslendi. 80. günden sonra ağızdan tam beslenmeye başlandı. 84. günde anne tarafından yoğun bakımda beslenme eğitimine başlanıldı. Cemre bebek şuanda 3 aylık olup 2 bin 500 gram ağırlığına ulaşmış durumda” dedi.
Dr. Kanber ve hastanenin Yoğun Bakım ekibi, Cemre bebeğe özel ilgi göstererek özenle takibini yaparken, bebeğin bu aşamaya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtiler. Cemre bebek taburcu edilirken yeni doğan yoğun bakım çalışanları Cemre bebeği ve anne Yasemin Kalıntaş’ı pasta ile uğurladı.
(İHA)