BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık'ın beyni 'durduran' sözü

Cemil Bayık "gerillayı durdururuz' sözü yanlış mı anlaşıldı. BDP lideri Demirtaş açıklamaya inanamadı. Demirtaş'a göre aslında başka bir şey demek istedi.

Abone ol

İNTERNET HABER- PKK'nın tepe ismi Cemil Bayık dün yaptığı açıklamada örgütün Türkiye'den çekilmesiyle ilgili "gerillayı durduruyoruz" demişti.

Kandil'den gelen sözler soğuk duş etkisi yarattı. En büyük şaşkınlığı da BDP yaşadı. Zira BDP'liler Bayık'ın sözlerine inanmadılar. PKK'nın çekilmeyi durdurduğu taktirde bunu resmi olarak açıklayacaklarını öne sürdüler.

BAYIK'IN SÖZÜ YANLIŞ ANLAŞILDI İDDİASI

Bayık'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia eden de bizzat BDP lideri Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş, Cemil Bayık'ın "Gerillayı durduruyoruz" sözlerinin yanlış anlaşılmış olabileceğini belirtti.

Demirtaş, "Anladığım kadarıyla kestettiği şey 'biz gerillayı zor tutuyoruz, zor durduruyoruz' anlamında bir cümle kullanmış. Geri çekilmenin durdurulması söz konusu olursa, bunu resmi bir açıklama ile yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

NUÇE TV MUHABİRİ :
SÖZÜ DURDURMA MANASINDA


Demirtaş'ın iddiasına karşılık, Cemil Bayık'ın konuşmasını kendi sesinden Kürtçe dinlediğini ifade eden gazeteci Amed Dicle ise, Bayık'ın çekilmeyi durdurduklarını kastettiğine şüphesi olmadığını söyledi.

Bayık'ın sözlerini defalarca dinlediğini ifade eden Amed Dicle, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, KCK liderinin konuşmanın sonunda, "demokratik çözüm stratejisinin devam ettiğini" belirterek, "Çözüm devletin atacağı adımlara bağlıdır" dediğini belirtiyor.

BAYIK NE DEMİŞTİ?

Cemil Bayık'ın PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'deki açıklaması ise Demirtaş'ın yorumunu çürütüyor. Çünkü Bayık açık ve net cümleler kullanmış ve aynen şunları demişti;

"Biz Türk devletine 1 Eylül'e kadar süre vermiştik. Şu ana kadar Türk devleti bir açıklama yapmış değil. Bunun anlamı sorunu çözmek istemeyişidir, savaşmak istemesidir. Biz buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yapıldığını görürsek meşru müdafa hakkımızı kullanacağız. Eğer savaşı yaymak isterlerse Kuzey'den (Türkiye'den) çekilen grupları tekrar göndereceğiz."


Cemil Bayık çekilmeyi durdurdu

Çözüm sürecinde şoke eden gelişme. PKK lideri Cemil Bayık çekilmeyi durdurdu. 1 Eylül'e kadar süre vermiştik diyen Bayık, geri de döneriz tehditi savurdu. Bayık'ın çekilmeyle ilgili yaptığı açıklamanın tamamı için tıklayın

pkk-çekilmeyi-durdurdu-cemil-bayik-açiklamasi.jpg