BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Cemaat'e yakın medyaya operasyon iddiası sonrası eylem

Twitter'da 'Fuat Avni' adlı kullanıcının hesabından, Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın medya çalışanlarının ve Emniyet mensuplarının gözaltına alınacağı iddialarının paylaşılması üzerine yüzlerce kişi protesto eylemi düzenledi.

Abone ol

Twitter'da fenomen olan ve hükümet ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki gerilime dair hükümet içerisinden bilgi verdiğini iddia eden @fuatavnifuat isimli kullanıcı cemaate yakınlığı ile bilinen çok sayıda gazetecinin ve kritik davalarda yer almış bazı emniyet mensuplarının Cuma sabaha karşı gözaltına alınacağını öne sürdü. İddiaların ardından yüzlerce kişi Zaman gazetesi, İstanbul Emniyeti ve Çağlayan Adliyesi önünde protesto eylemi düzenledi.

Tweetler, Mecliste bütçe görüşmelerinde bulunan milletvekilleri tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da soruldu.

hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre Arınç, "Bahsi geçen tweetleri aldım, ciddi buldum, biraz da vahim buldum. Umarım ki bunların aslı çıkmaz veya bu ölçüde çıkmaz veya yargı olayının dışına taşan bir durum olmaz" diye konuştu.

Dumanlı: Suç duyurusunda bulunacağız

Zaman gazetesinin genel müdürü Ekrem Dumanlı gazete önünde uzun saatler bekleyenlere iki kez çıkıp konuşma yaptı.

Dumanlı, "Devlet adamı ya delikanlıca 'operasyon yapıyoruz' diyecek. Ya da 'bu adama inanmayın, yok öyle bir şey' diyecek" dedi. Dumanlı'nın adı tweetlerde gözaltına alınacaklar arasında geçiyordu.

Dumanlı, sabaha karşı operasyon gerçekleşmezse adliyeye gidip "suçlarının ne olduğunu" öğrenmek için başvuracaklarını, aksi takdirde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"Mesele, sadece bir Camia ile parti arasındaki mesele değil" diyen Dumanlı, "Mesele, Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler meselesidir" dedi.

Kalabalık 'Zulme boğul tiran', 'Hakkı yazan kalem kırılmaz' yazan pankartlar taşıdı ve 'Hizmet burada, hırsızlar nerede' sloganları attı.

Zirve Yayınevi davası

Fuat Avni operasyonda 150'ye yakın gazetecinin gözaltına alınacağını, operasyonun daha sonra merkez medyaya da geleceğini, Hürriyet ve Sözcü gazetelerinin başına geçirilecek isimlerin dahi belli olduğunu yazdı.

Fuat Avni ayrıca Malatya'da Zirve Yayınevi'ne öldürülen misyonerler davası ile Zir Vadisi ve Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili görev yapan emniyetçilerin de gözaltına alınacaklarını söyledi.

Protestolardan sonra operasyonu düzenleyecek olanların paniğe kapıldıklarını yazan Fuat Avni, operasyonun erken saatlere çekileceğini iddia etti.