BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

10 gündür bu halde yardım bekliyor

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliğine bağlı alanda yaralı Filistinli aile 10 gündür yardım bekliyor.

Abone ol
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliğine bağlı, Yabancılar Şube Müdürlüğü gözetiminde bulunan, Filistin Vatandaşı, Gazze şehrinde yaşayan 01.08.1969 doğumlu Mazen F.S. Abdelal Rihab ile oğulları Mohammed H.M. Albahri Jihan (11) ve Fawzy M. F. Abdelal Eman’ın (9) yaklaşık 10 gündür ülkeye girişlerine izin verilmeyerek tutuldukları ve geldikleri ülke olan Tunus’a geri gönderilmek istenildiği öğrenildi. 
 
Şahıslarla yapılan görüşme neticesinde İsrail’in Gazze’de hedef gözetmeksizin uyguladığı şiddetli saldırılar sonucunda çocuklardan Fawzy M. F. Abdelal Eman’ın ayağının ağır şekilde yaralandığı ve Gazze’de sağlık imkânlarının yetersiz olması nedeni ile daha yakın olan Tunus’a geçtikleri, ancak siyasi dönüşüm ve karışıklar nedeni ile devlet dairelerinde rahat bir şekilde hareket edememeleri ve yaşamlarından endişe duymaları nedenleri ile Türkiye'ye geldikleri anlaşıldı.
 
Fawzy M. F. Abdelal Eman’ın uzmanlık gerektiren tıbbi bir müdahaleye gereksinim duyduğu ancak ailenin geri gönderilme korusu da yaşadığı gelen bilgiler arasında.
tedavi-filistin.jpg 
 
Yaşananlar sonrası harekete geçmek isteyen hukuk dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ailenin insani nedenlere bağlı olarak ülkeye kabulü ya da tedavileri tamamlanana kadar geçici süre ile giriş izni verilmesi ya da 6458 sayılı yasa madde 91. hükmü ve ilgili yönetmelik kapsamında ülkeye girişine izin verilmesi veya herhalde insani durum gereği uluslar arası koruma başvurularının kabulü ile ülkeye girişlerine izin verilmesini talep etti.