BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Cemaatçi profesörü üniversiteden attılar!

17 Aralık'tan sonra Yenişafak'taki yazılarına son verilen Prof. Dr. Osman Özsoy üniversiteden de atılınca dersi sokakta yaptı.

Abone ol

17 Aralık operasyonuyla birlikte cemaate yakın isimlerin tasfiyeleri sürüyor. Önce Yeni Şafak gazetesi ve Haber7'deki yazılarına son verilen Prof. Dr. Osman Özsoy, şimdi de Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı olarak görev yaptığı Haliç Üniversitesi'nden sözleşmesi devam etmesine rağmen kovuldu.

Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Özsoy, ders vermek için gittiği okul binasından içeri alınmayınca dersi sokakta yaptı.  

Üniversite yönetiminin, 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen sebep göstermeden Özsoy’un üniversite ile ilişiğinin kesilmesi, üniversiteye alınmaması ve gerekirse özel güvenlikten takviye alınarak müdahale edilmesi talimatını verdiği iddia ediliyor. 

DERSİ SOKAKTA YAPTI 

Daha önce bu dersi gerekirse sokakta yaparım diyen Osman Özsoy dediğini yaptı ve üniversite binasının önünde ‘beklenti yönetimi' dersini öğrencileri ile birlikte işledi. Özsoy'un öğrencileri eksiksiz derse katıldı. Özsoy ve öğrencileri kalan üç haftalık dersi internet ortamında işleme kararı aldı.

ÖNCE MAAŞINI DÜŞÜRDÜLER SONRA İŞİNE SON VERDİLER

İlk önce maaşı düşürülen sonrada adresine sözleşmesinin fes edildiği ile ilgili evrak gelen Özsoy, “Türkiye'de çok ciddi hukuk ihlalleri yaşanıyor. Eğer biz kendi hakkımızı savunamazsak, toplum kendi hakkını savunamaz.” dedi. 
Yaşananlara tepki gösteren Özsoy, keyfi yönetime ve hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğini belirterek, "17 Aralık Olayı’ndan sonra medyada işine ilk son verilen köşe yazarı 30 Aralık 2013 tarihinde ben olmuştum. Kadere bakın ki, benzer bir süreç üniversitedeki görevim için de işletilmeye çalışılıyor." ifadesini kullandı.