BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  GÜNCEL

Şampiyondan iddialı açıklamalar

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda mücadele edecek milli taekwondocu Servet...

Abone ol

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda mücadele edecek milli taekwondocu Servet Tazegül, turnuvanın, Rio Olimpiyatları öncesi büyük bir sınav olacağını söyledi.
Avrupa Teakwondo Şampiyonası öncesi Bakü’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan milli teakwondocu Servet Tazegül, Bakü’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu şampiyona Rio Olimpiyatları öncesinde büyük bir sınav olacak. Son olimpiyatlarda Avrupa’dan bir sürü şampiyon çıktı ve bu bizim için bir sınav olacak. Şurada 2 sene kaldı. İnşallah burada hatalarımızı göreceğiz ve hatalarımızı gördükten sonra iyi dereceler elde edip Rio’ya doğru puanlarımızı toplayarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Takım olarak 16 kişi mücadele mücadele edeceklerini vurgulayan Tazegül, "Tüm kilolarda iddialıyız. Güzel çalıştık ve iyi bir kamp dönemi geçirdik. Buraya milletimizi, halkımızı temsil etmeye geldik. İnşallah en iyi dereceler alıp geri döneceğiz. Bundan önceki senelerde Avrupa şampiyonalarında güzel dereceler aldık. Takım halinde şampiyonluklar elde ettik. Bunu tekrarlamaya geldik" diye konuştu.

47 ÜLKEDEN 363 SPORCU MÜCADELE EDECEK
Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından düzenlenen şampiyonaya, 47 ülkeden 363 sporcu katılacak. Turnuvada Türkiye 8’i kadın olmak üzere toplam 16 sporcu ile boy gösterecek. Ay-yıldızlı ekibin kafilesinde şu sporcular yer alıyor:
"Erkekler: Mehmet Dolaş (54 kilo), Fırat Pozan (58 kilo), Cem Uluğnuyan (63 kilo), Servet Tazegül (68 kilo), Rıdvan Baygut (74 kilo), Yunus Sarı (80 kilo), Ali Sarı (87 kilo), Serdar Yüksel (+87 kilo)
Kadınlar: Sümeyye İloğlu (46 kilo), Rukiye Yıldırım (49 kilo), Hatice Kübra Yangın (53 kilo), Dürdane Altunel (57 kilo), Tuğçe Merve Zinal (62 kilo), Nur Tatar (67 kilo), Furkan Asena Aydın (73 kilo), Cansel Deniz (+73 kilo)."
(İHA)