BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  GÜNCEL

Cemaat Erdoğan'ın dilinden rahatsız!

Yazar Taha Akyol, cemaatin Başbakan Erdoğan'ın üslubundan rahatsızlık duyduğunu iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın otoriter üsluba doğru gittiğini söyleyen Taha Akyol cemaatin Erdoğan'ın üslubundan rahatsızlığını ve başkanlık sistemi konusunda iktidar medyası ve cemaat medyası arasındaki çatışmayı anlattı.

CNN TÜRK’te ekrana gelen Aykırı Sorular programına konuk olan Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Erdoğan'ın üslubunu eleştirdi.

Akyol cemaatin de Erdoğan'ı eleştirdiği şeyler olduğunu belirterek "Aksiyon ve Zaman'ı okuduğumda başkanlıkta ben neyi yazıyorsam benzer yazıların burada çıktığını görüyorum. Cemaate değil iktidara yakın medyada ise onlar cemaati dolaylı eleştirip Başbakan'ın eğilimlerini destekleyen yayınlar görüyorum" dedi

Akyol, Ali Bulaç'ı örnek göstererek "Ali Bulaç AK Parti iktidarına İslamı açıdan eleştiriyor ve diyor ki 'AK Parti Müslümanları Protestanlaştırıyor' diye eleştiriyor.

Taha Akyol’un bir çok konuda değerlendirmede bulunduğu programda, son günlerde iktidara yakın medya çevrelerinde gündeme gelen “iktidar – cemaat çatışması” da tartışıldı.

Taha Akyol konu hakkında; “Cemaat ile Başbakan arasında bir çekişme yaşandığı kuşkusuz. Cemaat, Başbakan’ın otoriter üslubundan rahatsız” şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde İstanbul’a yapılan üçüncü köprünün ismi de tartışıldı. Enver Aysever’in sorusu üzerine Akyol; “Yavuz Sultan Selim adını duyunca Alevi vatandaşların rencide olacağı benim de ilk aklıma gelen şey oldu. Ama tarihte Yavuz Sultan Selim’in Alevilere bir katliam yapıtığı konusunda kesin bilgiler bulunmuyor. Bu yüzden ismin konmasında sakınca yok” dedi.