BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Cem Yılmaz'a vermedi ona verecek

Oto elektrik ustası Basri Coşkun, ünlü komedyen Cem Yılmaz’a bile satmadığı Hacı Murat'ı torununa hediye edecek.

Abone ol

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan oto elektrik ustası Basri Coşkun, ünlü komedyen Cem Yılmaz’a bile satmadığı 2 bin kilometredeki ‘Hacı Murat’ olarak adlandırılan 41 yıllık Murat 124 marka otomobilini hukuk fakültesini bitiren torununa mezuniyet hediyesi olarak vereceğini açıkladı.

Merzifon Küçük Sanayi Sitesi’nde 56 yıldır oto elektrik tamirhanesi işleten Basri Coşkun, 1980 yılında 165 liraya satın alıp adeta gözü gibi baktığı 1976 model Murat 124 marka otomobili birkaç defa bindikten sonra içine park ettiği tamirhanesinden bir daha çıkartmadı. Klasik otomobil tutkusuyla tanınan ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın tamirhanesine kadar gelip aracı satın almak istediğini anlatan 72 yaşındaki Coşkun, “Samsun, Ankara, İstanbul, İzmir’den çok geldiler. Antalya’dan belki 20 kişi istedi. Cem Yılmaz bile geldi arkadaşlarıyla. Onlara dahi satmadık” dedi.

Tüm parçaları orijinal olan otomobilini hukuk fakültesini bitiren 23 yaşındaki torunu Fırat Karayaka’ya hediye edeceğini belirten evli, 1 çocuk ve 2 torunu olan Coşkun, “Torunum çok sevindi. ‘Bana lüks bir daire alsan bu kadar sevinmem’ dedi. Biner mi, burada mı bekletir, alır kullanır. Kendi takdirine bağlı. Arada gider anılarımızı tazeleriz. Kullanırız böyle. Şu anda binmedik. O zaman belki kullanırız bunun vesilesiyle” diye konuştu.
Müşterilerinin de çok sevdiği Coşkun, öğrenimine devam eden diğer kız torununa da ev ya da araba alacağını söyledi.

murat.20150218145307.jpg