BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  MEDYA

Cem Küçük: Türkiye-ABD kavgası isteyenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra 'Türkiye'nin Soğuk Savaş'taki rolüne' vurgu yapan Trump'ın açıklamalarına değinen Cem Küçük, Türkiye ile ABD arasında kavga isteyenler için neler söyledi?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi sonrası, ABD-Türkiye ilişkileri tartışılıyor. 

Trump, Türkiye ile ABD arasında 'on yıllara dayanan bir dostluk' olduğuna değinirken, Türkiye'nin Soğuk Savaş döneminde 'komünizme karşı önemli bir destekçi' olduğunu söyledi.

Trump'ın bu açıklamasını yorumlayan Cem Küçük, "ABD'yi yeri gelir en ağır şekilde eleştiririz ama Türkiye-ABD kavgası isteyenlerin milli menfaatlerimize aykırı tipler olduğunu unutmayalım" dedi.

Küçük'ün açıklamaları şu şekilde:

​"Trump'ın "Komünizme karşı Türkler ve Amerikalılar beraber savaştık" cümlesiyle dalga geçen bazı gerzekler var. Komünizm demokrasinin düşmanı totaliter bir ideolojidir. Türkiye'nin gururudur komünizmle mücadele etmek. Trump'ın Kore Savaşı vurgusu da haklıdır. Türk milleti olarak Kore'de destan yazdık. Bununla dalga geçenler alçaktır. ABDyi yeri gelir en ağır şekilde eleştiririz ama Türkiye-ABD kavgası isteyenlerin milli menfaatlerimize aykırı tipler olduğunu unutmayalım. Türkiye-ABD müttefik olarak komünizmle mücadele ederek doğru yapmıştır.Şimdi de ortak zeminde olmalıyız."