BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Cem Garipoğlu'na kötü haber

Adli Tıp Kurumu, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu hakkında flaş bir karara imza attı..

Abone ol

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu ve tutuklu sanık Cem Garipoğlu katıldı. Siyah takım elbise giyen Cem Garipoğlu'nun kilo aldığı görüldü. Mahkeme Başkanı Mustafa Günaydın, sanık Cem Garipoğlu'na ait Adli Tıp Raporu'nun mahkemeye ulaştığını belirtti. Raporu okuyan Mahkeme Başkanı Günaydın, Adli Tıp Kurumu'nun sanık Cem Garipoğlu'nun olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu bildiren raporun mahkemeye ulaştığını söyledi.

"KAMERALAR KIRIK VE ARIZALI"

Mahkeme başkanı Günaydın dava dosyasına gelen diğer evrakları da okudu. Geçen celsede Münevver Karabulut'un öldürüldüğü Başakşehir 2. Etap Şelale Villaları No:73 ile ilgili kamera görüntüleri, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sorulmuştu. Gelen cevabi yazıda sorulan kameranın 3 yıldır kırık ve arızalı olduğu kaydedildi.

ADLİ TIP RAPORU

4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaşan 23 sayfalık Adli Tıp Raporu'nu, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. C. Haluk İnce, Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı Başkan Prof. Dr. Hamdi Tutkun, Adli Tıp Uzmanı üye uzman Doktor Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Uzmanı üye uzman Doktor H. Mehmet Akın, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı üye prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üroloji Uzmanı üye Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi uzmanı üye Doç. Dr. Osman Abalı ve Çocuk Cerrahi Uzmanı üye Prof. Dr. Haluk Emir tarafından hazırladı.

CEM ARALIKLARLA ALKOL KULLANIYOR

Mahkemeye sunulan 6. İhtisas Kurulu’nun hazırladığı raporun 14. Maddesinde Cem Garipoğlu ile ilgili dikkat çekici bilgilere yer verildi. Cem Garipoğlu’nun nadiren alkol kullandığı belirtilen raporun devamında, Garipoğlu’nun kurula şu bilgileri verdiği belirtildi ; “Olaydan 3-4 gün önce kız arkadaşı ile evdeyken ‘Sen de erkek misin’ dediğinde alınmadığını , ama yineleyince kendini kaybetmiş olduğunu, mutfağa gittiğini hatırladığını, duygularını ifade etmekte zorluk yaşadığını, ilkokul 4’te aileden ayrıldığını, Çin’de 2 buçuk yıl, bunun yanı sıra tanımadığı ailelerin yanında İtalyanca, Fransızca, Rusça, Çince öğrendiğini anlattı."

UYUKUYA DALMA KONUSUNDA SORUNLARI VAR

Raporun devamında Cem’in uykuya dalma konusunda sorunlar yaşadığına dikkat çekilirken, kurulun geçmişte kötü bir olay yaşayıp yaşamadığı sorusu üzerine Garipoğlu’nun, “Hatırlamadığını, yurt dışına ilk gittiğinde 9-10 yaşında olduğunu, babasının önerdiğini ve kendisinin de istediğini; oraya bir amaç için gittiğini ve hedefine konsantre olduğunu, 5 yabancı dil öğrendiğini, olaydan 11 ay önce Münevver ile tanıştıklarını, 4 ay önce sevgili olduklarını, genel olarak mutlu olduklarını, olayın gözünün önüne geldiğini, hiçbir zaman hiçbir insanın ölmeyi hak etmeyeceğini , olayı bölüm bölüm hatırladığını söylediği raporda yer aldı.

"CEM'DE HERHANGİ BİR AKIL HASTALIĞI VEYA ZEKA GERİLİĞİ SAPTANMADI"

Raporda, Sanık Cem Garipoğlu'nun ceza ehliyetini etkileyen bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı bulunup bulunmadığı yönünde 16 Nisan 2010'da muayene yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, "Ceza sorumluluğuna müesssir ve kişide şuur ve hareket serbestliği ile olayları kavrayıp onlardan sağlıklı sonuçlara varabilme yeteneğini ortadan kaldıracak ya da azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve ya zeka geriliği saptanmadı. Dava dosyasının tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme bu fiille ilgili olarak davaranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeyede rastlanmadı. Bu duruma göre Cem Garipoğlu'nun olay tarihinde işlenen suça karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde alınan karar oy birliğiyle mütalaa olunur." denildi.

TANIK TAKSİCİ DURSUN: "HALA SANIK CEM GARİPOĞLU'NU TANIMIYORUM"

Duruşmada 3 kişi 'tanık' sıfatıyla dinlendi. Taksici tanık Mehmet Ali Dursun olay günü sanık Cem Garipoğlu'nu Şelale vilalarından alıp almadığını hatılamadığını söyledi. Tanık taksici Dursun hala sanık Cem Garipoğlu'nu tanımadığını belirtti.

"TESTEREYİ CEM SATIN ALDI"

Sanık Cem Garipoğlu'nun olay sırasında kullandığı testerenin satıldığı nalbur dükkanın sahibi tanık Yusuf Tahincioğlu, "Ben Çağdaş Yapı Nalburun sahibiyim. Testerenin satın alındığı tarihi hatırlamıyorum. Ancak şuan sanıklar arasında bulunan sanık Cem Garipoğlu olay günü saat 14.00 ile 15.00 arasına marketimize geldi. İş yoğunluğu nedeniyle ben başka işlerle meşgulken yanımda çalışan İzzettin Babat bir testereyi kağıda sarıp, poşete koyup kendisine verdi. Bende fişi kestim ve parasının üstünü Cem'e teslim ettim" dedi.

"CEM, MÜNEVVERİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORDU"

Cem Garipoğlu'nun arkadaşı tanık Tolgahan Yıldızoğlu olay hakkında bilgisi olmadığını ancak Münevver ile Cem Garipoğlu'nun sevgili olduklarını söyledi. Tanık Yıldızoğlu, "Cem, Münevver'i çok sevdiğini söylüyordu" dedi.

DURUŞMA 11 ŞUBAT 2011'E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Karabulut ailesinin avukatının isteği üzerine Burgaz Alkollü İçecekler Fabrikası’nın giriş ve çıkış kapılarında ve katlarında bulunan kameraların bağlı bulunduğu bilgisayarların harddisklerinin incelenmesi için bulundukları yerden alınıp mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu harddisklerin de incelenmek üzere Tübitak Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araşatırma Enstitüsü’ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanıklar Hayyam Garipoğlu, Mehmet Kararkayalı, Ahmet Batur ve Habip Kurt'un duruşmalardan vareste tutulması talebini reddetti. Adli Tıp Raporuna karşı taraf avukatlarının yazılı beyanda bulunması için süre tanıyan mahkeme heyeti Cem'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"9 AY SONRA ADLİ TIP RAPORU MAHKEMEYE GELDİ"

Münevver Karabulut ailesi ve Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. 9 ay sonra Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini anlatan Epözdemir, "Akıl sağlığı biizm için önemli değildi. Ancak Cemin avukatı istedi. Akıl sağlığı yerinde değil diye rapor gelseydi olay daha çok vahim olurdu" dedi.

"KIZIMIN KANI YERDE KALMAYACAK"

"Ahımız aheste aheste çıkıyor" diyen Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut, "Rabbim mazlumun ahını yerde bırakmaz. Bırakmadığına inanıyorum zaten. Kızımın kanı yerde kalmayacak, tek isteğim hakimin tarafısız olmasıdır" dedi. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, davanın artık kamuoyunun davası haline geldiğini anlatarak, "Suçlulardan Cem sadece tutuklu, diğer suçlular ise dışarda geziyor" şeklinde konuştu.

İddianamede Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü öne sürülmüştü. Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BABANIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında da Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmekle suçlanmıştı. Tülay Makbule Garipoğlu için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt hakkında da suçluyu kayırmak suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.