BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Çeçen lider Gullit'i görevden aldı

Rusya Premier Lig takımlarından Terek Grozni'nin başkanı Ramazan Kadirov, takımı ayağa kaldırmak yerine diskolarda gezmekle suçladığı menajer Ruud Gullit'in sözleşmesine son verdi.

Abone ol

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Terek Grozni'nin menajerliğini yapan ünlü futbolcu Ruud Gullit, görevden alındı.

Kulübün yanı sıra Çeçenistan'ın da başkanı olan Ramazan Kadirov, Gullit'e dün ültimatom vererek takım bir kez daha yenilgiye uğrarsa sözleşmesinin iptal edileceğini söylemişti.

Takım Gullit'in kaderini belirleyecek maç için dün akşam Amkar Perm'e karşı deplasmanda sahaya çıktı.

Maçın 90. dakikasında Terek Grozni'nin kendi kalesine attığı gol ile, karşılaşma 1-0 yenilgi ile bitti.

Ramazan Kadirov, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Gullit bundan böyle Terek Grozni'nin teknik direktörü değil'' diye konuştu.

Kadirov, ''Gullit kendisini hoca olarak kanıtlayamadı'' diye konuştu.

Kulüp sitesinde yayınlanan bir açıklamada Gullit'in isterse altyapıdan yetiştirilen genç takımı çalıştırmaya devam edebileceği belirtildi.

Gullit: Sonuç değişmeyecekti

Gullit ise takım Ankar'ı yenmiş olsaydı bile sözleşmesinin sona ereceğine inandığını söyledi.

Bir dönem dünyanın en büyük futbolcularından biri olan 48 yaşındaki spor adamı, oyuncuları ile maç öncesinde vedalaşmış olduğunu belirtti.

Terek Grozni sezon başından bu yana oynadığı 13 maçtan sadece üçünü kazandı. Takım 16 kulübün yarıştığı ligde, 14. sırada yer alıyor.

Kadirov dün kulüp sitesinde yer alan açıklamasında, Hollandalı teknik adam tüm zamanını diskolarda ve barlarda geçirmekle suçlandı.

Hükümetin sitelerinde de yer alan açıklamada Gullit ayrıca Çeçenistan'ın kültür ve adetlerine saygılı olmamakla itham edildi.

Ruud Gullit'in Terek Grozni'nin başına getirilmesi sürpriz bir karar olarak görülmüştü.

Gullit, Grozni'de büyük kutlamalarla ve övgülerle karşılanmış, Kadirov yönetimine tepki gösteren insan hakları gruplarının ise eleştirilerine uğramıştı.