BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Seçim için dairesine mi iddiaya girdi?

Seçim öncesi çok iddialı demeçler veren CHP'li Gürsel Tekin'in takım elbisesine bahse girdiği iddia ediliyor.

Abone ol

Fatih Üniversitesi öğretim üyesi ve Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Osman Özsoy, seçim sonuçları üzerine iddiaya girdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den bir daire kazandığını açıkladı.

Tekin ise, "Dairesine değil takım elbisesine iddiaya girdik. Ben kazansaydım o gömlek alacaktı. En kısa zamanda takım elbisesini alacağım" dedi. İkilinin tutuştuğu iddia, Prof. Dr. Osman Özsoy'un önceki gün yazdığı köşe yazısıyla ortaya çıktı.

Sabah'tan Erhan Öztürk'e konuşan Özsoy, şunları anlattı: "28 Mayıs'ta bir konferans için Malatya'ya giderken, uçakta Gürsel Tekin'le karşılaştık. 13 Haziran sonrasında kesinlikle AK Parti'siz hükümet kurulacağını büyük bir kararlılıkla ifade etti. 'Bir dairesine iddiaya var mısın?' dedim. İddiamıza Gürsel Tekin'in birlikte seyahat ettiği arkadaşları ve kabin görevlileri şahit. Dönüşte de aynı uçaktaydık. Beni 13 Haziran sabahı arayacağını ve 'Dememiş miydim?' diye soracağını söyledi."

Her siyasetçinin iddiasının olması gerektiğinin altını çizen Gürsel Tekin ise, "Kendisiyle birlikte yolculuk yaptığım doğru. Siyasi sohbetin ardından iddiaya girdik. Kazansaydım bana gömlek alacaktı. O kazanırsa ben takım elbise alacaktım. Şimdi elbiseyi hak etti. Kendisine en kısa zamanda değiştirme kartıyla birlikte takım elbisesini göndereceğim" diye konuştu.