BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.384,02
HABER /  DÜNYA

Ceceli’ye ’’dünyanın ortasına ayak bastı’’ sertifikası

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 2. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında konser veren ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Nasreddin Hoca...

Abone ol

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 2. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında konser veren ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Nasreddin Hoca Türbesi’ni de ziyaret etti. Ceceli’ye "Dünyanın ortasına ayak bastı" sertifikası verildi.
2. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinlik ve konserlerle Konya’nın Akşehir ilçesinde devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’nda 5 bin kişiye konser verdi.
Konser öncesi Nasreddin Hoca Türbesini de ziyaret eden ünlü sanatçıya Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’da eşlik etti. Türbe’de “Dünyanın ortası burasıdır” yazılı platforma çıkan sanatçı, “Nasreddin Hoca bir veli ve evliyadır. Bu sebeple onun fıkralarındaki inceliği çok iyi değerlendirmek lazım. Onun fıkralarında dünya malının ne kadar kıymetsiz olduğu ile ilgili, benliğin ve egonun ne kadar gereksiz olduğu ile ilgili çok güzel hikayeler var. O fıkralar sadece gülmek için değildir, onlardan ders çıkarılması gerekir. Ben Nasreddin Hoca fıkralarını çok severim ve bana her zaman ışık tutmuştur, o yüzden onun mekanında olmak benim için apayrı bir mutluluk” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’da Mustafa Ceceli’yi bir kez daha ilçelerinde misafir etmekten onur duyduklarını belirterek, Akşehir’de Nasreddin Hoca ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Erol Evgin’in ‘Bir tanem, söyle canım’ şarkısını yeniden yorumladığını hatırlatarak, yakında bu şarkı için klip çekeceğini söyledi. Bu şarkının karma bir albümde yer alacağını söyleyen Ceceli, yeni albüm için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Yeni albümün 2014 yılının ortalarında piyasaya çıkacağını ifade eden Ceceli, diğer sanatçılar için aranjörlük çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.
Türbe ziyaretinin ardından Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’na geçen Mustafa Ceceli, 5 bin kişinin önünde eski ve yeni albümünden oluşan parçalarla izleyicilere keyifli saatler yaşattı. Şarkılarını izleyicilerle birlikte söyleyen Ceceli bir ara vokalistine eşlik etmek için baterinin başına geçerek bateri çalmada da ne kadar hünerli olduğunu gösterdi.
Konserin sonunda Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Ceceli’ye plaket ve "Dünyanın Ortasına Ayak Bastı" sertifikası verdi.
(İHA)