BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.403,43
HABER /  DÜNYA

Çatıyı bahçeye çevirdiler

Silivri’de yaşayan üç kardeş, yaşadıkları 4 katlı apartmanın çatısını adeta botanik bahçesine çevirdi. Çatıda 200 çeşit bitki ile kirazdan ş...

Abone ol

Silivri’de yaşayan üç kardeş, yaşadıkları 4 katlı apartmanın çatısını adeta botanik bahçesine çevirdi. Çatıda 200 çeşit bitki ile kirazdan şeftaliye, armuttan yaban mersinine kadar onlarca çeşit meyve yetiştiriliyor.
Resim Öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya ve kardeşleri Recep Şefik Küçükkaya ile Mehmet Küçükkaya, Silivri’de kendilerine ait 4 katlı apartmanın terasını bahçeye dönüştürdü. Görenleri şaşkına çeviren çatıda 200 çeşit bitki ve onlarca çeşit meyve ağacı bulunuyor. Straforlardan yaptıkları saksılarda bitkileri yetiştirdiklerini anlatan Mehmet Küçükkaya, “Terasımızın izolasyonunu yaptıktan sonra bahçemizi dizayn etmeye başladık. Bahçemizde sadece 7-8 çeşit üzüm bulunmakta. Bunların yanı sıra vişne, kiraz, şeftali, nektari, ayva, armut, dut, böğürtlen ve yaban mersini gibi birçok meyve mevcut. İnşaat yapanlara tavsiyem teraslarını bu hale getirsinler” dedi.
Tüm vaktini çatıdaki bahçede geçirdiğini belirten Küçükkaya, “Ailece çıkar otururuz. Çayımızı içer, tavlamızı oynarız. Günün stresini burada atarız. Burası sanki bana cennet. Mayıs ayında başlıyor buradaki çiçek kokusu, ekim ayına kadar devam ediyor. Toprağını, gübresini kendim yaparım. Burada eski bitkileri poşet içerisinde çürütüyorum, daha sonra doğal gübre olarak toprağa serpiyorum. Yeşillik kadar dünyada güzel bir şey yok. Tüm vatandaşlarımıza tavsiyem imkanları ölçüsünde bahçe işi yapsınlar. 64 yaşındayım, buraya günde 100 sefer iner çıkarım” diye konuştu.
(İHA)