BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Çatı adayı nın sosyal medyada hesabı var mı ?

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı “çayı adayı” olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Twitter ve Facebook hesabı olmadığını söyledi.<b...

Abone ol

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı “çayı adayı” olarak ismini açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Twitter ve Facebook hesabı olmadığını söyledi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, Sarıyer Yeniköy’deki evinden ayrıldıktan sonra cuma namazını kılmak üzere Yeniköy Çarşı Merkez Camii’ne geldi. Namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, “Mabetlerin gölgesinde, eşiğinde siyaset yapılmaz. İbadet yeri ayrı siyasetin yeri ayrıdır. Bu cami bereketli bir camidir. Bütün camiler gibi mübarek bir cami olduğu gibi uğurlu bir camidir. Çünkü bu camiden Türkiye’nin en sevilen cumhurbaşkanlarından biri olan Turgut Özal bey bu mahallede yaşadığı için bu camide her zaman namaz kılmıştır. Bütün millete hayırlı ve uğurlu bir Cuma günü olur” dedi.
Bir gazetecinin “Adınıza çok sayıda sahte Twitter hesabı var” sorusu üzerine İhsanoğlu, “Maalesef, çok sayıda hesap açıyorlar. Biz bunun için yasal yollara da başvuracağız. Bunlara itibar etmeyiniz. Biz Twitter hesabını açınca basına bildireceğiz. Şu hesabımız doğrudur, onun dışındakiler yanlıştır diye bildireceğiz” ifadelerini kullandı. Facebook hesabının olup olmadığı sorusu üzerine ise İhsanoğlu, “Hepsi hazırlanıyor” diye yanıtladı. Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cuma namazını başka bir camide kıldığı” sorusu üzerine ise İhsanoğlu, “Allah kabul etsin. Sayın cumhurbaşkanımız kendisi bu camiyi çok severler. Kaç defa geldi. Dediğimiz gibi bu cami uğurlu bir camidir” şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ADINA BEN KONUŞMA YAPAMAM"
Gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra aracına binerek camiden ayrıldı. Ardından evinin önünde gazetecilerin tekrar kendisi görüntülemek istemesi üzerine İhsanoğlu, “Burası ev, mahremiyeti ailedir. Komşular rahatsız oluyorlar. Sizler medeni insanlarsınız. Sorularınız varsa sorun cevaplayayım. Onun haricinde sizde rahatsız olmayın, biz de rahatsız olmayalım. Komşularımız da rahatsız olmasın. Lütfen ailemle bir hafta sonunu rahat geçireyim. Siz bunları da kaydediyorsunuz, bunları da yazacaksınız” diye tepki gösterdi.
Ardından bir gazeteci, “Cumhurbaşkanı sürekli olarak o camide namaz kılıyor, bugün son anda vazgeçti” diye sorması üzerine İhsanoğlu, “Sürekli değil, arada bir geliyor. Bugün gelip gelmediğini bilmiyorum. Sayın cumhurbaşkanımız geliyorlar, onu biliyorum. Sayın cumhurbaşkanı adına ben konuşma yapamam” diye konuştu. Açıklamanın ardından İhsanoğlu, “Ben sizi yolcu edeyim” diyerek gazetecilere veda etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanının halkımız tarafından ilk kez seçileceği tarihi bir dönemi yaşıyoruz. Yüce milletimizi temsil eden bu makama adaylık hususunda farklı görüşlere sahip siyasi partiler arasında anlayış birliğinin oluşması ve toplumun her kesimini kapsayan büyük bir uzlaşmanın ortaya çıkmasını mutlulukla karşılıyorum. Bu uzlaşmanın odak noktasında bulunuyor olmaktan ve şahsıma gösterilen bu yüksek teveccüh ve güvenden dolayı milletimize şükranlarımı sunuyorum. İçinden geçmekte olduğumuz bu tarihi süreçte, ülkemizin esas ihtiyacı, cumhuriyetimizin temel niteliklerinin korunarak, birlik ve beraberliğimizin huzur, kardeşlik ve toplumsal barış ortamıyla yeniden taçlanmasıdır. Hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği, tüm vatandaşlarımızın hürriyet ve refahının hukuk devleti tarafından teminat altına alındığı, herkesin haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde adil bir şekilde korunduğu, saygın ve güçlü bir Türkiye özlemini kalbimizde hissediyoruz. Bu kapsamda ekibimizle birlikte hazırlık çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız" dedi.
Adaylık süreci resmiyete kavuşmasından sonra, belirlenen program çerçevesinde seçim kampanyasının fiilen başlayacağını belirten İhsanoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Ülkemizin her tarafında milletimizle buluşarak, bu tarihi yolculuğa birlikte çıkacağız. Bu bağlamda medya ve basın kuruluşlarıyla düzenli bir ilişki kurularak kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme faaliyetleri başlayacaktır. Milletimizin her kesiminden bu tarihi uzlaşmaya ve şahsıma gösterilen büyük alakaya bir kez daha teşekkür eder, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım."
(İHA)