BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Engin Alan'dan 'yemin' açıklaması

Balyoz davasından tahliye olan Korgeneral Engin Alan, milletvekili yemini etmeyeceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edilen MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, milletvekili yemini etmeyeceğine dair çıkan söylentilere yanıt verdi.

Engin Alan, yemin etmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var" dedi. 

DEMİREL VE ÇİÇEK'TEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU


Gölbaşı'ndaki evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Engin Alan, ailesi ve yakınlarıyla yıllar sonra bir arada olduğunu belirterek, eşi ve çocuklarını ancak gece saat 03.00'ten sonra görebildiğini söyledi. Alan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu birçok siyasinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade etti.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU ARADI MI?

Alan, gazetecilerin, "Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Bey aradı mı?" sorusuna "Hayır, görüşmedim" karşılığını verdi. İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Alan, "Bunu konuşacak yer burası değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir, bugün iki. Bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Birazdan sayın genel başkanla görüşeceğiz ve ona göre kendimize bir yol çizeceğiz" dedi.

Alan, "Yemin edecek misiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

BEN YEMİN ETMEM DEMEDİM 

"Evet, ilginç. Böyle bir şeyler söylüyorlarmış. Ben şunu söyledim, bir yanlış anlama varsa düzeltelim, dedim ki zamanlaması bana ait. Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Onlara saygısızlık olur. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa Salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız.

MECLİS YERİNE HAPİSHANEYE GİTTİK

Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buraya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

HERKES MESAJI ALMIŞTIR

Gazetecilerin cezaevi önündeki konuşmasını sorduğu Alan, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Bundan sonra oraya dönmek gibi bir niyetim yok. Kayıkçı kavgası benim tarzım değil. Sanırım herkes alması gereken mesajı almıştır" dedi.